Tuomas Sammelvuo vierasvoitosta: Skarppasimme loistavasti

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen hakkurilla Urpo Sivulalla alkaa olla käsi kunnossa. Sivula oli lauantaina pisteykkönen, kun Lentisäijät voittivat Tanskan vieraissa 3-1.

EM-karsintataival sai voitokkaan alun. ”Upi” koki Suomen ottelussa selvästi paremmaksi.

– Pallo kuoli hyvin tänään. Pelasimme pirun tasaisesti. Syötössä annoimme löysää, mutta yhtenäinen pelaaminen oli hyvää tänään. Pelasimme toista erää lukuun ottamatta hyvin loppuun asti ja hallitsimme koko ajan. Se toinen erä oli vain tilastotappio, Sivula sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Olimme Viro-peleihin (harjoitusotteluihin) verrattuna kuin eri joukkue kentällä. Totta kai kaikki syttyvät viralliseen otteluun, kun tulee panosta. Kaikilla on totta kai vielä kunnossa hakemista, mutta peli peliltä menemme eteenpäin.


Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen hyökkäyspeliin.

– Meille tuli pieni lepsuuntuminen toisessa erässä. Saimme oppitunnin, että joka pallossa pitää olla timanttinen keskittyminen. Tanska paransi siinä myös vastaanottoaan. Sitten me skarppasimme loistavasti ja pelasimme hienon pelin. Aloimme myös puolustaa pelin edetessä, puolustus on tärkeä moottori pelille. Pallojen kaivamisesta kentästä saa myös lisää henkeä, Sammelvuo pohti.

– Tämä oli tärkeä vierasvoitto. Tanska on aina tällainen vastustaja. Lähdemme parantamaan kohti keskiviikkoa. Meillä on paljon palloja torjunnassa käsissä. Helppoja puolustuspalloja pitää jäädä vähemmän kenttään.


Keskiviikkona Suomi pelaa kotonaan Romaniaa vastaan. Romanialla on alla 3-2-voitto Tanskasta. Kolmen joukkueen lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, ja voittajalle on luvassa varma paikka EM-kisoihin.

Suomen naiset jatkavat puhtaalla pelillä. Lauantaina Suomi voitti kotonaan Tshekin 3-2.