Tuomas Sammelvuo kivikkoisesta taipaleesta: Aikataulussa ollaan

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa keskiviikkona EM-karsintojen toisen ottelunsa. Vieraaksi Helsinkiin saapuu Romania.

Avausottelussaan Suomi voitti Tanskan vieraissa erin 3-1. Romania taas voitti Tanskan kotikentällään 3-2.

– Romania on hyökkäyksissä ja syötöissä voimakas joukkue, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo huomautti Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Syöttö ja vastaanotto ovat jälleen avainasemassa. Omaa torjuntaa ja puolustusta pitää parantaa. Samoin johtoasemassa pelaamista. Jos joukkueella keskittyminen herpaantuu, niin ollaan lirissä. Romania on vahva joukkue, jos he saavat draivin päälle.


Suomelta puuttuu joukkueesta useita tärkeitä pelaajia loukkaantumisten ja henkilökohtaisten syiden takia. Valmistautuminen EM-karsintoihin oli kivikkoinen, sillä Viro voitti Suomen harjoitusotteluissa kolme kertaa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue on kasvanut Viro-peleistä, Sammelvuo sanoo.

– Avausvoitto karsinnoissa toi uskoa oman tekemiseen, ja tuloksia pitääkin tulla. Pitää vaan parantaa ja parantaa koko ajan ja keskittyä hyvin koko pelin ajan. Me ollaan ihan aikataulussa ja kovasti odotetaan taas hienoa tapahtumaa.


Romanian avainpelaajiin kuuluvat hakkuri Laurentiu Lica ja yleispelaaja Robert Adrian Aciobanitei. Joukkuetta valmentaa Danut Pascu.

Suomi-Romania alkaa Helsingissä kello 20. Illan avaa Suomen ja Ruotsin välinen naisten EM-karsintaottelu.