Suomen kapteeni Eemi Tervaportti: Tämä oli meille hyvä oppitunti

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-tiehen ilmaantui keskiviikkona mutka. Romania kävi hakemassa Helsingistä 3-2-voiton.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo, ettei Suomi ollut parhaimmillaan.

– Me ei oltu tarpeeksi aggressiivisia omassa syötössämme, ja aika paljon jäi myös helppoja puolustuspalloja kenttään, Sammelvuo totesi Lentopalloliiton tiedotteessa.


Suomen passari ja kapteeni Eemi Tervaportti harmitteli peliä.

– Romanialaisista näki selvästi, että he halusivat voittaa tämän matsin, ja täytyy ihailla heidän asennettaan. Tämä oli meille hyvä oppitunti. Hyvä, että seuraava peli on heti sunnuntaina, tuumasi Tervaportti.

– Tiukka peli, ja vähän aaltoilevaa meiltä. Vastustaja käytti omat paikkansa paremmin kuin me. Me ei saatu sitä viimeistä sinettiä ja palloja kuolemaan. Lentopallo on pienten marginaalien peli. Pitäisi olla koko ajan valmiina ja hereillä.


Karsinnan puolivälissä Romania johtaa lohkoa voitettuaan molemmat ottelunsa. Suomella on voitto ja tappio. Tanska majailee lohkon pohjilla voitoitta. Lohkon paras saa varmasti paikan lentopallon EM-lopputurnaukseen, ja kakkonenkin säilyttää mahdollisuutensa.

Suomi vierailee Romaniassa sunnuntaina. Viimeisen karsintapelinsä Suomi kamppailee kotikentällä Tanskaa vastaan ensi tammikuussa.