”Kun pidämme tasomme, voitamme” – Ruotsi uskoo Suomen kaatamiseen

Kuva: CEV.lu

Ruotsin naisten lentopallomaajoukkue lähteet tosissaan romuttamaan Suomen haavetta EM-kisapaikasta lauantaina.

Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen Uumajassa EM-karsintojen neljännen kierroksen ottelussa. Jos Suomi voittaa ottelun, varmistaa se paikan EM-lopputurnaukseen jo kaksi ottelukierrosta ennen lohkon päättymistä.


Keskitorjuja ja kapteeni Jonna Wasserfaller kuuluu Ruotsin mielenkiintoisimpiin pelaajiin. Alkavalla seurajoukkuekaudella hän pelaa Pölkky Kuusamon joukkueessa Mestaruusliigaa.

– Tiedän, että meiltä löytyy paukkuja. Kun pidämme tasomme, voitamme. Niin se vaan on. Avain menestykseen on se, että pidämme tasomme pitkään ja saamme notkahdukset vähiin, Wasserfaller sanoi Ruotsin lentopalloliiton verkkosivuilla.

Myös libero Fanny Åhman on fiiliksissä. Uumajalaisen IKSU Volleyn pelaajana hän esiintyy kotikentällään.

– Todella siistiä, fantastista. Joukkue lähtee yhtenäisenä hakemaan voittoa. Suomen voittaminen vaatii meiltä vähän ekstraa, esimerkiksi hienoja puolustuspalloja, Åhman ennakoi.


Suomi on voittanut kaikki kolme otteluaan. Ruotsilla, Tshekillä ja Virolla on yksi voitto kullakin. Lohkon kaksi parasta varmistavat paikat lentopallon EM-kisoihin. Kisat pelataan ensi vuonna.

Lauantainen, kello 18 alkava ottelu on Suomen kapteenille Pauliina Vilposelle viimeinen. Hän ilmoitti vastikään uransa lopettamisesta.