Tuomas Sammelvuo: Tiedämme kyllä, miten Romania kaatuu

Suomen miesten lentopallomaajoukkueelle jokainen sarjapiste on nyt arvokas EM-karsinnoissa. Sunnuntainen vierasvastus Romania on voiton päässä lopputurnauspaikasta.


Kun Eemi Tervaportti on sairastuneena poissa vahvuudesta, Mikko Esko ottaa passarin ja kapteenin hommat haltuun.

– Täältä on pakko hakea pisteet. Toivottavasti sen huomaa parempana keskittymisenä jo ottelun alussa. Tiedämme paremmin, mitä odottaa, ja että vastassa on oikeasti kova porukka. Pisteitä ei anneta, vaan ne pitää ottaa, Esko sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa viitaten äskettäiseen Romania-kotitappioon.

– Eihän se kotoa pois oleminen mitään herkkua ole, varsinkaan mitä pidemmälle mennään, mutta nämä pelit ovat kohokohtia, joiden takia täällä ollaan. Onhan näillä nuorilla eri juttuja kuin itsellä, mutta heidän intonsa ja halunsa kehittyä on tärkein juttu. Mielestäni joukkueessa pitääkin olla vähintään puolet nuoria.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo hämmentää käärmekeittoa, jotta Romania kaatuisi. Voitto säilyttäisi Suomen saumat lohkovoittoon.

– Parannetaan omaa syöttöpeliä ja muutenkin vähän omaa peruspelaamista. Romania on hyvä syöttö- ja hyökkäysjoukkue, joten pyritään rajoittamaan heidän sideoutiaan (pelaamista silloin, kun syöttö on vastustajalla) syöttämällä kovaa, päävalmentaja sanoo.

– Tiedämme kyllä, miten vastustaja on voitettavissa. Meidän pitää olla rohkeita ja monipuolisia. Haluan myös kovempaa työtä puolustuksessa, luettelee Sammelvuo.


Suomi ja Romania kohtaavat Craiovassa kello 18 alkaen.

Kahden kierroksen jälkeen Romanialla on kaksi voittoa ja Suomella yksi. Tanska on hävinnyt molemmat ottelunsa. Lohkon voittaja etenee kaksinkertaisen sarjan jälkeen lentopallon EM-lopputurnaukseen. Lisäksi seitsemän lohkon viisi parasta lohkokakkosta saavat kisapaikan.