Tuomas Sammelvuo: Japani on nyt Suomelle erinomainen vastus

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen leirillä tällä viikolla on 15 pelaajaa. Yksi jää pois MM-kisajoukkueesta.

Suomi ja Japani pelaavat harjoitusottelut lauantaina Leppävirralla ja sunnuntaina Kuopiossa. Molemmat joukkueet valmistautuvat MM-kisoihin.

– Me ollaan treenattu Kuortaneella yhdessä Japanin kanssa, ja täytyy sanoa, että se on todella kovan tason joukkue. Voisi hyvin sanoa, että se on maailman paras puolustusjoukkue. Japani on meille erinomainen vastustaja tähän kohtaan, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo näkee.


Japanin hienoimmat menestykset ovat 1970-luvulta (muun muassa olympiakulta). Tällä hetkellä se rakentaa joukkuetta kotikisoihinsa, Tokion olympialaisiin. Joukkueen valmentajana toimii olympialaisissa pelaajana esiintynyt Yuichi Nakagaichi, apunaan ranskalainen maailmanmestarivalmentaja, ex-pelaaja Philippe Blain.

Japani on maailmanrankingissa tällä hetkellä 12:s (Suomi 18:s). Viimeksi Japani oli mukana olympialaisissa Pekingissä 2008 (11:s) ja MM-kisoissa 2010 (13:s). Päättyneen kesän Volleyball Nations Leaguessa Japani sijoittui 12:nneksi voitettuaan kuusi peliä ja hävittyään yhdeksän.

Suomalaisille tutuin nimi joukkueessa on Kokkolan Tiikereitäkin edustanut libero Taichiro Koga.


Lentisäijät lähtevät ensi viikon torstaina Varnaan. Varnassa Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussa isäntämaa Bulgarian sunnuntaina 9. syyskuuta.

Lähde: Lentopalloliitto