Suomi kukisti Japanin lentopallon jännitysottelussa

Kuva: CEV.lu

Suomen ja Japanin lentopallomaajoukkueet kohtasivat lauantaina harjoitusottelussa Leppävirralla. Suomi otti voiton erin 3-2.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Niko Suihkonen, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen.


Erityisen tärkeä asia Suomelle on Siirilän paluu sairauslomalta. Häneltä jäivät äskettäiset EM-karsintaottelut väliin. Keskitorjuja pelasi heti väkevästi ja teki Suomen parhaana 14 pistettä; samaan pistepottiin ehti Sinkkonen.

Hakkuri Sivula kokosi 13 pinnaa. Krastins vastaanotti aloitussyötöistä yli puolet, peräti 46. Kentälle pääsivät lisäksi Samuli Kaislasalo, Antti Ronkainen ja Joonas Jokela.

Joukkueet pelaavat vastakkain uudestaan sunnuntaina. Pelipaikkana on Kuopio.


Sekä Suomi että Japani valmistautuvat lentopallon MM-kisoihin. Kisat alkavat Bulgariassa ja Italiassa ensi viikon sunnuntaina. Bulgarian Varnassa käytävässä alkulohkossa Suomi ottaa mittaa Puolasta, Kuubasta, Iranista, Puerto Ricosta ja Bulgariasta.

Lauantaina Iran voitti mestaruuden Aasian kisoissa. Loppuottelussa se kukisti Etelä-Korean puhtaasti 3-0.

Kuuba ja Puerto Rico ovat puolestaan edenneet välieriin Pan-American Cupissa. Puerto Rico voitti Meksikon 3-1 ja kohtaa välierissä Brasilian. Kuuba pelaa Argentiinaa vastaan kaadettuaan puolivälierissä Kanadan erin 3-0.