Lentopallon ystävät, tämä on teille

Lentopallo.info on suomalaiselle urheiluyleisölle suunnattu verkkojulkaisu, joka uskoo avoimuuteen, positiivisuuteen ja ammattimaisuuteen.

Julkaisua testattiin huolella syksystä 2017 lähtien. Vakituinen toiminta alkoi elokuussa 2018 lentopallon EM-karsintojen alla.


Lentopallo.infon tarkoituksena on seurata lajia päivittäin ja journalistisella otteella. Testikausi todisti, että sellaiselle toiminnalle on suuri tilaus.

Yleisö on kaikki. Tänä päivänä useat mediat ovat olemassa itseään varten. Liian monelle yleisö on vain väline. Lentopallo.infoa sen sijaan tehdään yleisöä varten – ihmisiä ilahduttamaan, hyödyttämään, viihdyttämään ja ehkä hieman valistamaankin.

Julkaisumme haluaa tehdä palveluksen, vaikka pikkuriikkisenkin, hyvälle journalismille ja urheilutoimittamisen kunnian palauttamiselle. Ei voi olla niin, että nettiurheiluyleisölle olisi tarjolla vain huutomerkkiskandaaleja ja klikkiotsikoita. Harvalle lienee epäselvää, että netissä tulevaisuus kuuluu vaihtoehtomedioille, sellaisille, jotka uskovat urheilun itsensä voimaan.

Katsomme maailmaa positiivisen kautta. Vaikka maaotteluissa sinivalkolasit saattavat käydä nenällä, positiivisuus ei tarkoita fanittamista; etenkin kotimaan seurajoukkuekentillä ollaan ehdottoman puolueettomia.

Ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun lentopallokuviot kaipaavat raikkautta ja avoimuutta. Avoimuus on meille keskeinen perusarvo. Ennakkoluuloton yhteistyö mahdollisimman moneen suuntaan on avain menestykseen ja yhteisen kakun kasvattamiseen.


Näin MM-kisa-aikaan fokuksen suuntaaminen on helppoa. Maajoukkueiden näkyvyys onkin ongelmista pienin; Lentopallo.infon erityisiin tavoitteisiin kuuluu kotimaan sarjojen vahva esiintuominen.

Lätkään ja formuloihin verrattuna lentopalloyleisö on pieni mutta pippurinen. Lentisfanit tykkäävät seurata lajia televisiosta ja painetuista lehdistä. On käynyt kuitenkin selväksi, että lentopalloasiaa etsitään enenevässä määrin netistäkin. Nyt sitä löytyy.

Lentopallon ystävät, tämä on teille.

Pasi Tuominen
toimittaja, Lentopallo.infon perustaja