”Kaikki onnistui” – Lentisäijät lähtevät uusimaan mahtavaa Bulgaria-voittoa

Kuva: CEV.lu

Suomi avaa sunnuntaina lentopallon MM-kisoissa ottelulla lohkoisäntä Bulgariaa vastaan. Ottelu käydään Varnassa.


Yleispelaaja Antti Ronkainen on yksi Suomen pelaajista, joiden on venyttävä, jotta Lentisäijät saisivat kisamenestystä. Maajoukkuepaikka oululaista Ettaa edustavalle Ronkaiselle avautui monien poissaolojen myötä. EM-karsinnoissa hän kuitenkin väläytteli moneen otteeseen. Kävi selväksi, ettei hän suostu varamiehen rooliin.

– Olen kyllä tykännyt olla mukana maajoukkueessa. Ei ole huonosti aika täälläkään kulunut, vaikka en Ettan treeneissä päässyt kesänä olemaan, Ronkainen virnisti seurajoukkueensa somevideossa.

Kun Suomi ja Bulgaria viimeksi kohtasivat MM-kentällä, syksyllä 2014, voiton vei Suomi komeasti 3-0. Hakkuri Urpo Sivula heilui ottelun kurkona takoen ottelun lyhyyteen nähden huikeat 22 pistettä. Sivula aloittaa hakkurina todennäköisesti nytkin.

– Oli kyllä hyvä peli. Se oli semmoinen once in a lifetime -homma, kaikki onnistui. Muuten turnaus oli minulta vähän aaltoliikettä, että täysin tyytyväinen ei voi olla omaan pelaamiseen, Sivula jutteli palattuaan neljän vuoden takaiselta kisamatkalta.


Lentopallon MM-kisojen toinen isäntä, Italia, avaa kisataipaleensa Roomassa ottelulla Japania vastaan. Lajin suurmaa Italia sukelsi muutaman vuoden ajan. Nyt Gianlorenzo Blenginin valmentama joukkue on taas yksi suurimmista mestariehdokkaista.

Foro Italico -stadionille odotetaan yli 10 000 ihmisen yleisömassaa. Italian supertähtiin kuuluvat hakkuri Ivan Zaitsev, yleispelaaja Osmany Juantorena ja passari Simone Giannelli.

– Foro Italico on legendaarisin paikka, jossa olen pelannut, joten parempaa aloitusta ei voi toivoa. Olen äärimmäisen innoissani. Itse tunnen joukkueen kapteenina erityistä vastuuta, Zaitsev sanoo.

Italia-Japani alkaa sunnuntaina kello 20.30 ja Bulgaria-Suomi kymmenen minuuttia myöhemmin.

MM-kisojen erikoisessa aikataulussa avausotteluiden jälkeen seuraa kaksi välipäivää otteluista. Suomelle välipäiviä otteluista kertyy peräti neljä. Perjantaina 14. syyskuuta Suomi kohtaa Kuuban huipputärkeässä ottelussa. Kuuden joukkueen lohkoista neljä parasta jatkavat toiselle kierrokselle.

Lentopallon MM-kisat 2018, lohko D, voimasuhteet

Maa, Suomen peliyhtiön mestaruuskerroin, kv. yhtiöiden keskimääräinen kerroin

1. Puola 14,00 – 13,75
2. Bulgaria 30,00 – 30,50
3. Iran 32,00 – 25,75
4. Suomi 200,00 – 237,00
5. Kuuba 340,00 – 708,25
6. Puerto Rico 650,00 – 1488,25