Italian tähti Ivan Zaitsev: Tätä kokemusta on vaikea sanoin kuvailla

Kuva: FIVB

Italialle, lentopallon MM-kisojen pääasialliselle isäntämaalle, kisa-avaus oli hekumallinen. Roomassa Italia-Japani-ottelua seurasi yli 11 000 katsojaa.

Foro Italico -stadionilla Italia voitti Japanin erin 3-0. Italia kuuluu maailmanmestariehdokkaisiin. Hakkuri Ivan Zaitsev on yksi joukkueen tähdistä.

– Roomassa yleisö oli aivan uskomaton. Tätä kokemusta on vaikea sanoin kuvailla. Henkisellä tasolla ottelu oli täydellinen, Zaitsev kommentoi kamppailun jälkeen.

– Pelimme ei ollut aivan optimaalisella tasolla, mutta oli tärkeää saada täydet pisteet. Työntekoa ja kasvamista vielä tarvitaan, myönsi Zaitsev.


Japanilainen kulttuuri tunnetaan pidättyväisyydestään, mutta valmentaja Yuichi Nakagaichi arvioi ottelua harvinaisen suorasanaisesti.

– Mielestäni Italia ei pelannut hyvin. Meille avautui tilaisuus, jonka heitimme hukkaan. Meidän olisi pitänyt ottaa aloitussyötössä enemmän riskejä, niin olisimme saaneet Italialle enemmän painetta, Nakagaichi latasi.


Toisessa avausottelussa sunnuntaina Suomi pelasi hyvin, vaikka hävisikin lohkoisäntä Bulgarialle Varnassa.

– Taistelimme hyvin. Mielestäni ottelu oli tasainen, vaikka hävisimme 0-3. Muutama sideout ja hyvä syöttö ratkaisivat ottelun. Myös Kuuba on erittäin hyvä joukkue. Meillä on neljä päivää aikaa valmistautua, ja sitten uskon, että olemme valmiit parempaan esitykseen, Suomen kapteeni Eemi Tervaportti kommentoi.

Suomi ja Kuuba kohtaavat perjantaina. Kuuden joukkueen alkulohkossa pelaavat Suomen, Bulgarian ja Kuuban ohella Puola, Iran ja Puerto Rico. Neljä parasta etenevät kisojen toiselle kierrokselle.