Tuomas Sammelvuo arvostaa fanien tukea – ”MM-kisat ovat iso kunnia”

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on tunnetusti mies, joka osaa antaa arvoa sidosryhmien tuelle.

MM-kisojen alkulohkoa Suomi pelaa Bulgarian Varnassa. Paikan päällä on jo faneja, ja määrä lisääntyy viikonloppua kohden.

– Meille on iso kunnia olla MM-kisoissa toista kertaa peräkkäin. Odotamme tänne tuhansia suomalaisia faneja kannustamaan meitä, Sammelvuo sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa.

Lohkoisäntä Bulgaria voitti Suomen sunnuntaina 3-0.

– Nyt nuoren joukkueen pahin jännitys on takana. Yritämme taistella koko ajan paremmin ja paremmin ja selviytyä toiselle kierrokselle, Sammelvuo vakuutteli.


Kuuba on Suomen seuraava MM-haaste. Nicolas Vives Coffignyn valmentama kuubalaisjoukkue avaa kisataipaleensa keskiviikkona ottelulla hallitsevaa maailmanmestaria Puolaa vastaan. Suomi-ottelu on luvassa perjantaina.

– Meillä on hyvin nuori joukkue. Tavoitteemme on pelata hyvin ja selviytyä toiselle kierrokselle. Tämä on vaikea lohko, ja kaikkien pelaajiemme pitää pelata korkealla tasolla, jotta pääsemme tavoitteeseen, Vives Coffigny tietää.


Varnan-lohkossa käydään myös ottelu Iran – Puerto Rico. Keskiviikon muut ottelut lentopallon MM-kisoissa ovat Ranska-Kiina, Kamerun-Tunisia, Hollanti-Kanada, Australia-Venäjä, Dominikaaninen tasavalta – Slovenia, Brasilia-Egypti, Belgia-Argentiina ja USA-Serbia.