Suomen Tommi Siirilä: Kuubalta tulee kovia iskuja, meiltä hienoja torjuntoja

Kuva: CEV.lu

Lentopallon MM-kisoissa on luvassa perjantaina kihelmöivän jännittävä ottelu Suomi-Kuuba. Jatkoonpääsyn kannalta kamppailu on molemmille elintärkeä.

Suomi hävisi avausottelunsa Bulgarialle ja Kuuba Puolalle. Kuuden joukkueen alkulohkosta neljä parasta jatkavat kisojen toiselle kierrokselle, joten käytännössä tarvitaan kaksi otteluvoittoa.

Kuuba väläytti Puolaa vastaan ja kaappasi erävoiton hallitsevalta maailmanmestarilta. Vaikka joukkue ei edusta klassista kuubalaista huipputasoa, mikään joukkue ei ota siltä helppoa voittoa. Keskitorjuja Tommi Siirilä on valmiina tositoimiin.

– Aika ylhäältähän ne Kuuban hyökkäykset tulevat. Kun Kuubalta tulee kovia iskuja, niin sehän tietää myös, että tulee hienoja torjuntoja, kun saa kädet paikalleen. Itse tykkään kyllä torjua kovia lyöntejä, Siirilä sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


Kuuban vaarallisuudesta kertoo paljon se, että Puola-ottelussa neljä pelaajaa ylsi vähintään 10 pisteeseen. Kaksimetrinen keskitorjuja Javier Octavio Concepcion Rojas otti puolestaan viisi torjuntapistettä.

Suomi ja Kuuba kohtaavat Varnassa, Bulgariassa kello 17 alkaen.

Lentopallon MM-kisat torstaina

Lentopallon MM-kisojen Varnan-lohkossa torstaina olivat Puola ja Iran voitokkaat. Puola voitti Puerto Ricon odotetun selvästi 3-0. Puerto Rico pääsi parhaimmillaankin vain 15 pisteeseen yhdessä erässä.

Tärkeässä kärkipään ottelussa Iran kukisti lohkoisäntä Bulgarian erin 3-1.

Puola ja Iran ovat voittaneet molemmat ottelunsa, Puerto Rico hävinnyt. Bulgarian saldona on yksi voitto ja yksi tappio.


Huippuottelusta Brasilia-Ranska kehkeytyi trilleri. Brasilia vei ottelun 3-2 voitettuaan ”nitroerän” pistein 15-12. USA otti jo toisen 3-2-voittonsa, nyt Australiasta.

Puerto Rico – Puola 0-3
Iran-Bulgaria 3-1

Egypti-Kanada 0-3
Australia-USA 2-3
Dominikaaninen tasavalta – Japani 0-3
Brasilia-Ranska 3-2
Kamerun-Serbia 0-3
Italia-Belgia 3-0

Lentopallon MM-kisat perjantaina

Suomi-Kuuba
Bulgaria – Puerto Rico

Kiina-Hollanti
Australia-Kamerun
Japani-Slovenia
Ranska-Egypti
Argentiina – Dominikaaninen tasavalta
Venäjä-Tunisia