Lentisäijien voitto pitää tähtäimen kirkkaana – nyt vastaan maailmanmestari

Kuva: FIVB

Puola on Suomelle äärimmäisen kova vastustaja lentopallon MM-kisoissa lauantaina. Kuuba-voitto antoi Lentisäijille uutta pontta, ja Puolaa vastaankin on saatava onnistumisia.

Tulos on kaikki kaikessa. Ottelussa Kuubaa vastaan se oli riittävä, vaikka Suomen pelaaminen yski turhan moneen otteeseen. Vastaanottoon on tultava rutkasti varmuutta ja lyöntipeliin väkevyyttä. Torjunta ja aloitussyötöt toimivat sen sijaan parhaimmillaan kuin unelma.

Juuri torjunnasta löytyi Suomen tähti, Markus Kaurto. Lentopallo.infon lukijat äänestivät VaLePan keskitorjujan ottelun parhaaksi suomalaiseksi. Kaurto sai tasan puolet annetuista äänistä. Perintöprinssit olivat Eemi Tervaportti ja Sakari Mäkinen.

Kaurto on lyhyempi kuin Tommi Siirilä, mutta atleettisena kaverina hän tuo erilaista sähäkkyyttä hyökkäyksiin. Sauli Sinkkonen jäi yhteen torjuntapisteeseen. Hyökkäyksissä hän oli vahva: 12 hyökkäystä, yhdeksän pinnaa.

Passari Tervaportti jakeli mainiosti; lisäherkkuina olivat häijyt syötöt ja muutamat jujut. Urpo Sivula kirjautti hakkurin paikalta 10 hyökkäyspistettä. Fysiikka hänellä pelaa, mutta suoritusvarmuutta uupuu.

Mäkisen ja Elviss Krastinsin vastaanottopelissä ei ollut järin paljon hurraamista. Hyökkäyksissä molemmat pärjäsivät kuitenkin kivasti. Muutaman kerran Tervaportti löysi yleispelaajan mojovaan pipe-hyökkäykseen – juuri tällaisilla onnistumisilla nostetaan henkeä ja todistetaan oman joukkueen laatua.


Lauantainen vastus on kovaa luokkaa, hallitseva maailmanmestari Puola. Puola on voittanut molemmat ottelunsa ja hävinnyt vain yhden erän. On turha kiertää tosiasiaa, että Suomen tähtäin on sunnuntaissa ja elintärkeässä Puerto Rico -ottelussa. Puolaa vastaan voittomahdollisuudet ovat seitinohuet. Ehjä peliesitys antaisi joka tapauksessa Suomelle rutkasti puhtia sunnuntaille.

Bulgarian Varnassa pelattavassa alkulohkossa Iran ja Puola ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Kahden voiton ja yhden tappion saldossa on Bulgaria. Suomella on tilillään Bulgaria-tappio ja Kuuba-voitto. Puerto Ricolla on kolme tappiota, Kuuballa kaksi.


Suomi ja Puola iskevät yhteen lauantaina kello 20.30. Varnan ensimmäinen kamppailu Kuuba-Iran käydään kello 17 alkaen.

Kun kisoissa on kolmas ottelukierros kesken, tappiottomat joukkueet ovat Italia, Slovenia, Kanada, Brasilia, Venäjä, USA, Puola ja Iran.

Australian Lincoln Alexander Williams johtaa lentopallon MM-kisojen pistepörssiä 43 pinnan saldolla. Torjuntaykkönen on Hollannin Jasper Diefenbach (1,43 torjuntapistettä erää kohden). Vastaanottotilaston kärjessä komeilee Slovenian Klemen Cebulj, jonka tehokkuudeksi on mitattu 51,02 %. Eemi Tervaportti on passaritilaston neljäntenä.

Lentopallon MM-kisat perjantaina

Suomi-Kuuba 3-1
Bulgaria – Puerto Rico 3-0

Kiina-Hollanti 1-3
Australia-Kamerun 3-1
Japani-Slovenia 1-3
Ranska-Egypti 3-0
Argentiina – Dominikaaninen tasavalta 3-0
Venäjä-Tunisia 3-0