Aurinko nousee suureen suomalaiseen lentopallopäivään

Kuva: FIVB

Suomi pelaa sunnuntaina Puerto Ricoa vastaan lentopallon MM-kisoissa. Ennen vuorokauden vaihtumista maanantaiksi saatetaan saada varmuus Suomen jatkopaikalle.

Kaava on yksinkertainen. Jos Suomi voittaa Puerto Ricon ja Bulgaria myöhemmin sunnuntaina Kuuban, Suomi jatkaa toiselle kierrokselle eli 16 parhaan joukkoon.

Lauantainen peli maailmanmestari Puolaa vastaan oli varsin kohtuullinen anniltaan. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sai kierrättää kokoonpanoa – Niko Suihkosella ja Samuli Kaislasalolla oli hienoja hetkiä – ja nappasipa Suomi eränvoitonkin tililleen.

Sen verran reipas oli Suomen peli-ilme, että Puolan persoonallinen valmentaja Vital Heynen tulistui.

– En ole ollenkaan tyytyväinen. Hävisimme erän, vaikka suunnitelma oli panna vastustaja ahtaalle ja voittaa 3-0. Suomi taisteli todella tiukasti toisessa erässä ja ansaitsi erävoiton, Heynen kommentoi ottelun jälkeen.

Ikisuosikki Mikko Esko, 40, oli iloinen nuoren kaartin puolesta.

– Matsi oli nuorille pelaajillemme tärkeä ja hyödyllinen. Ei sovi unohtaa, että jotkut ovat näin isossa turnauksessa ensimmäistä kertaa, sanoi Esko.


Puerto Rico on hävinnyt MM-kisoissa kaikki kolme otteluaan. Näissä kisoissa ei mitään vastustajaa voi kuitenkaan aliarvioida. Aivan MM-kisojen alla Puerto Rico voitti Keski-Amerikan ja Karibian kisat sekä sijoittui neljänneksi Pan-American Cupissa. Joukkueessa pelaa pitkä hakkuri Maurice Torres, joka on koonnut MM-kisoissa 26 pinnaa.

Suomi – Puerto Rico alkaa Varnassa kello 17, Kuuban ja Bulgarian mittelö 20.40.

Lentopallon MM-kisat lauantaina

Lauantaina lentopallon MM-kisoissa koettiin meheviä yllätyksiä. Mestariehdokkaiden ykkönen, Venäjä, hävisi USA:lle 1-3. Hallitseva olympiavoittaja Brasilia puolestaan kaatui Hollannin käsittelyssä erin 2-3.


Kun kolme ottelukierrosta on täynnä, tappiottomat joukkueet ovat Italia, Slovenia, Kanada, USA, Puola ja Iran.

Suomi-Puola 1-3
Iran-Kuuba 3-1

Kanada-Kiina 3-1
Serbia-Tunisia 3-1

Belgia-Slovenia 2-3
Hollanti-Brasilia 3-1
USA-Venäjä 3-1
Italia-Argentiina 3-1