Täydet viisi erää – Lentisäijät sarjapistettä rikkaampana MM-jatkopeleihin

Kuva: FIVB

Suomi nappasi huippumaalta sarjapisteen lentopallon MM-kisojen alkulohkon päätteeksi. Iran voitti Suomen erin 3-2. Ottelu käytiin Varnassa, Bulgariassa.

Pisteet menivät ottelussa 25-19, 22-25, 23-25, 25-23 ja 15-12.

Suomi varmisti jo edellisellä ottelukierroksella paikan toiselle kierrokselle eli maailman 16 parhaan joukkoon. Joukkue sijoittuu alkulohkossa neljänneksi, ja Iran-ottelu oli merkityksetön loppusijoituksen kannalta.


Iran ei kuulu tunnetuimpiin urheilumaihin, mutta lentopallossa se on kova sana. Joukkue on maailmanlistalla kahdeksantena; viime MM-kisoissa se sijoittui kuudenneksi ja Rion olympialaisissa kaksi vuotta sitten viidenneksi.

Aloituskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen sekä libero Lauri Kerminen.

Ensimmäisessä erässä Krastinsin tilalle tuli Niko Suihkonen. Krastins palasi kentälle kolmannessa erässä ja otti Mäkisen paikan. Samuli Kaislaslo korvasi kolmannessa erässä Sivulan.


Suihkonen tuli jälleen vahvasti sisään ja teki Suomen tuotteliaimpana 19 pistettä. Kaislasalo ehti 16 pinnaan, vaikka pelasi vain vajaat kolme erää. Torjuntaykkönen oli Siirilä neljällä blokillaan. Iranille Milad Ebadipour teki 18 pistettä.

Lentopallon MM-kisoissa Suomi on voittanut Kuuban ja Puerto Ricon. Jatkolohkon ottelut alkavat perjantaina. Suomi pelaa Milanossa kisaisäntä Italiaa vastaan. Tuomas Sammelvuon valmentama Suomi selviytyi 16 parhaan joukkoon myös viime MM-kisoissa.