Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.lu

Kansainvälisten pelaajien rintamalla tapahtuu niin miesten kuin naisten Mestaruusliigassa.

Ruotsalainen passari Fanny Andersson on saanut lähtöpassit Pölkky Kuusamosta. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Pölkky tiedotti keskiviikkona, että sopimus purettiin pelillisten syiden takia.

Uusi passarikokelas Pölkyssä on Jennifer Nogueras. Hän tulee Puerto Ricosta. Seura solmi pelaajan kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Pölkky tietää kertoa, että kyseessä on Puerto Ricon maajoukkuepelaaja. Noguerasilla on kolme maan mestaruutta. Lisäksi kokemusta löytyy Yhdysvalloista yliopistosarjasta sekä Puolan ykkösdivisioonasta.


Mukavasti viime kaudella pelanneen Pölkyn joukkue meni koko lailla uusiksi. Tuoreita kasvoja ovat Noguerasin ohella Trine Kjelstrup, Mia Swanegan, Adeja Lambert, Jonna Wasserfaller ja Eveliina Rautiainen.

Viime kaudella Pölkyssä keskitorjujana pelannut Mara Green sen sijaan etsii edelleen pelipaikkaa:

Naisten Mestaruusliiga alkaa ensi viikon perjantaina.

Miesten Mestaruusliigassa pelaava Team Lakkapää sai asiat kuntoon keskitorjuja Daniel Grantin kanssa. Grantilla oli hinkua toisaalle, mutta pelipaikkaa ei löytynytkään. Sitten alkoi taas Rovaniemi kiinnostaa.

– Kaveri ilmoitti, että olisi halukas tulemaan takaisin meille. Keskusteluissa haettiin luottamusta siitä, että asenne on varmasti kunnossa ja miehellä on halu kehittyä edelleen. Yhteinen sävel löytyi nopeasti, päävalmentaja Henri Tuomi kertoi Lapin Kansalle.

Miesten liiga käynnistyy ensi keskiviikkona.


Muutoksia on koettu myös seurajohdossa. Maanantaina naisten liigan hallitseva hopeamitalisti LP Viesti tiedotti Elina Käsnäsen irtisanoutuneen toiminnanjohtajan tehtävästä. Käsnänen kertoi Lentopallo.infolle, että vaikuttimet olivat vähemmän dramaattiset, opiskelukiireet. Päävalmentaja-urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen ottaa haltuunsa nyt myös toiminnanjohtajan työt.