Suomella on MM-kisoissa aidot mahdollisuudet satuttaa Hollantia

Kuva: FIVB

Suomelle avautuu lauantaina mahdollisuus kartuttaa voittotiliään lentopallon MM-kisoissa. Toisen kierroksen ottelussa Milanossa tulee vastaan Hollanti.

Molemmat hävisivät toisen kierroksen avausottelunsa. Italia voitti Suomen 3-0 ja Venäjä Hollannin niin ikään suoraan kolmessa.

Vaikka Italia oli ensimmäistä erää lukuun ottamatta ylivoimainen, Suomen pelaamisessa näkyi rutkasti positiivista. Hakkuri Urpo Sivula teki 12 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 47,6-prosenttisesti. Ottelussa Italian tasoista joukkuetta vastaan prosentti on huikea.

Aloitussyöttöjen vastaanotto oli parhaimmillaan maailmanluokkaa, ja libero Lauri Kerminen esitti useita upeita kenttäpuolustuksia. Pelihuumorikin kukki; yli 12 000 katsojaa hurrasi Italialle, mutta Lentisäijien kehonkieli ilmensi voitontahdon ja -uskon vahvuutta.

– Ensimmäisen ja toisen erän jälkeen Italian vahvuus alkoi vaan olla liikaa. Meiltä ei enää löytynyt voimaa takaa-ajoon. Lauantaina palataan kentälle, pelataan Hollantia vastaan ja aloitetaan taas nollasta, passari Eemi Tervaportti lausahti.


Venäjä pelasi Hollanti-ottelussa alle tasonsa. Oranssipaidat olivat silti alakynnessä. Tasaisuus ja yhteneväisyys puuttuivat.

– Nyt tähtäämme vain Suomi-otteluun. Yritämme parantaa pelaamistamme ja saada virheet vähemmälle, Hollannin tiukka hyökkääjä Nimir Abdel-Aziz kommentoi.

Lentopalloa pidempään seuranneille Hollanti saattaa nostattaa vilunväreitä. Tämä ei ole kuitenkaan se Ronald Zwerverin ja Bas van de Goorin Hollanti, joka niitti menestystä takavuosina. Täytyy toisaalta muistaa, että näissä kisoissa joukkue on voittanut muun muassa Brasilian ja Ranskan.

Suomen aseet Hollantia vastaan ovat tutut: vaikeat aloitussyötöt ja peräänantamaton puolustaminen. Jos Suomi pystyy horjuttamaan Hollannin vastaanottoa ja pitämään hyökkääjät kaukana ratkaisupaikoista, loistotulokseen on kaikki eväät.

Suomi-Hollanti alkaa kello 18.


Toiselle kierrokselle eli maailman 16 parhaan joukkoon Suomi selviytyi sijoituttuaan alkulohkossaan neljänneksi.

Kuuden ottelun jälkeen Italia ja USA ovat ainoat puhtaan pelin joukkueet. Perjantain yllätyksestä vastasi Argentiina, joka väänsi 3-2-voiton lentopallon hallitsevasta maailmanmestarista Puolasta. Puola oli voittanut viisi ensimmäistä otteluaan.

Lentopallon MM-kisat 21.9.2018

Suomi-Italia 0-3
Hollanti-Venäjä 0-3

Serbia-Ranska 3-2
USA-Kanada 3-1
Brasilia-Australia 3-0
Bulgaria-Iran 3-0
Puola-Argentiina 2-3
Belgia-Slovenia 0-3