Mestarijoukkue Hämeenlinnalla yhtenäisyys hakusessa – silti 3-0-avausvoitto

Kuvassa Suvi Kokkonen

Hämeenlinnan Lentopallokerho aloitti lentopallon naisten Suomen mestaruuden puolustamisen voitokkaasti. Perjantaisessa Mestaruusliigan avausottelussa Hämeenlinna voitti vieraissa LiigaPlokin erin 3-0.

Monen muun joukkueen tavoin Hämeenlinna meni tälle kaudelle koko lailla uusiksi; nimeä myöten, sillä keväällä joukkue totteli vielä HPK-nimeä. Ensimmäisessä ottelussa joukkueen avauskokoonpanossa oli viime kevään kultajoukkueesta vain yksi avainpelaaja, Suvi Kokkonen. Yleispelaaja myönsi, että yhtenäisyys on vielä hakusessa.

– Aika paljon tuli vielä sähellyspalloja. Tarvitaan kommunikaatiota enemmän, Kokkonen sanoi Ruudulle.

– Ottelu oli aika taistelua, vaikka 3-0-voitto tuli. Jokainen erä oli tosi tiukka. Ei ihan mahtava näytös vielä itseltä, mutta joukkueena pelattiin.


Kokkonen esiintyi ottelussa mallikkaasti, ja hyviä väläyksiä tuli myös keskitorjuja Laura Laukkaselta. Hämeenlinnan peliä pyörittää nyt passari Pauline Martin. Hänen kanssaan ristissä pelaa vasenkätinen hakkuri Kayla Principato.

LiigaPloki haastoi hyvin. Sen kertovat myös pisteet 22-25, 19-25 ja 23-25. Passari Suzanne Horner on toista kautta pelin sielu. Uusi vahvistus Darian Mack näytti olevansa kovakätinen lyöjä, ja nuori Emilia Kääntä tuli vaihdosta kentälle pirteästi.


Miesten liigassa ottelu Raision Loimu – VaLePa venyi täyteen viiteen erään. ”Nitroerässä” VaLePa väänsi erän pistein 15-12 ja ottelun erin 3-2.

Pikahankinta Samuli Kaislasalo oli Loimun avauskokoonpanossa ja teki joukkueen tuotteliaimpana 21 pistettä. Hakkuripelissä pidemmän korren veti kuitenkin VaLePan uusi vahvistus Arvis Greene. Greene ylsi 26 pisteeseen ja päätti hyökkäyksensä 54-prosenttisesti.

Hallitseva mestari VaLePa on voittanut molemmat ottelunsa. Loimulle perjantainen ottelu oli kauden avaus.

Viikonlopun ottelut lentopallon Mestaruusliigassa

Miehet

Loimu-VaLePa 2-3

Lauantai
Akaa-Tiikerit
Hurrikaani-Loimu
Savo-Ducks

Sunnuntai
Lakkapää-VaLePa

Naiset

LiigaPloki-Hämeenlinna 0-3

Lauantai
Jymy-Hämeenlinna
OrPo-WoVo