Lentopallon MM-kisat: Yhdysvallat voitti pronssia

Kuva: FIVB

Yhdysvallat on voittanut pronssia lentopallon MM-kisoissa 2018. Sunnuntaisessa pronssiottelussa USA voitti Serbian erin 3-1. Kamppailu käytiin Torinossa.

John Speraw toimii USA:n päävalmentajana. Mitali on Yhdysvalloille ensimmäinen MM-kisoista 24 vuoteen. Maailmanmestariksi USA on edennyt kerran, vuonna 1986.


Monissa lajeissa ja kisoissa pronssiottelut ovat vaivaannuttavaa pakkopullaa, mutta Torinossa Serbia ja USA tarjosivat jännittävän ottelun ja tiukkaa taistelua. Kolmas erä oli käännekohta: USA vei hurjan mittelön pistein 32-30.

USA:n kokenut Matt Anderson pelasi loistavasti ja viimeisteli 29 pistettä. Hän oli erittäin liikuttuneessa tilassa ottelun ratkettua.

– Kova kesä on takana, uskomatonta oli olla joukkueen kanssa kentällä tänään, kiitos myös upealle yleisölle, Anderson kommentoi ääni väristen kenttähaastattelussa.

Serbian MM-historiasta löytyy pronssimitali kahdeksan vuoden takaa.


Lentopallon MM-kisojen loppuottelussa kello 22.15 alkaen pelaavat Brasilia ja Puola. Finaalissa Brasilia saa mahdollisuuden revanssiin: neljän vuoden takaisissa MM-kisoissa Puola kaatoi Brasilian loppuottelussa 3-1. Jos Brasilia vie maailmanmestaruuden, kultamitali on sille neljäs viisissä viime MM-kisoissa.

Suomi eteni kisoissa toiselle kierrokselle ja päätyi 16:nneksi.

Viimeisimmät lentopallon maailmanmestarit

2014 Puola
2010 Brasilia
2006 Brasilia
2002 Brasilia
1998 Italia
1994 Italia
1990 Italia
1986 USA