Vastustajalla kymmenen maajoukkuemiestä – VaLePa puhtaalla pelillä Mestarien liigaan

Kuva: CEV.lu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa lähtee hyvin valmistautuneena keskiviikkoiseen Mestarien liigan mittelöön.

VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) aloittaa Mestarien liigan ensimmäiseltä kierrokselta, joten alkulohkoon yltäminen vaatii kolmen kaksiosaisen ottelun voittamista. Keskiviikkona VaLePa isännöi Istanbul BBSK:ta Sastamalassa.

VaLePan valmentaja Radovan Gacic tietää haasteen kovuuden.

– Istanbulilla on hyvä ja organisoitu joukkue, he ovat pelanneet pitkään yhdessä. Heiltä 12 pelaajasta 10 on maajoukkuemiehiä. Lähdemme otteluun positiivisin mielin ja omilla vahvuuksilla, Gacic sanoi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa.

Mestaruusliigassa VaLePa on voittanut kaikki neljä otteluaan. Varsinaiseksi syömähampaaksi on noussut hakkuri Arvis Greene, joka sunnuntaisessa Etta-voitossa valittiin joukkueensa parhaaksi.

– Suomessa asuminen on todella suuri muutos Los Angelesista muuton jälkeen. Tähän mennessä on mennyt todella hyvin, ja tykkään maisemista. Joukkue on erittäin aggressiivinen ja fyysinen. Pelaamme energisesti ottelusta toiseen, kertoi Greene.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

Lentopallon Miesten Mestaruusliigassa pelattiin viikonloppuna kolme ottelua. Perjantaina Hurrikaani-Loimaa voitti kotonaan Ettan 3-0, ja lauantaina Savo Volley haki 3-0-voiton Kokkolan Tiikereiltä. Sunnuntaina Etta kaatui Sastamalassa suoraan 0-3.

Sarjassa VaLePa (4 voittoa), Savo Volley (3) ja Hurrikaani-Loimaa (2) etenevät puhtaalla pelillä. Loimulla, Vantaa Ducksilla, Ettalla ja Team Lakkapäällä vielä nollat paistavat voittosarakkeessa.

Naisten Mestaruusliigassa Woman Volley jäi pisteittä vieraspeleissä. Lauantaina WoVo hävisi LP-Vampulalle ja sunnuntaina LP Kangasalalle. Molemmat ottelut päättyivät 3-1. LP Viesti avasi lauantaina kautensa 3-1-vierasvoitolla OrPosta. LiigaPloki puolestaan kukisti kotonaan Pölkky Kuusamon 3-2.

Hämeenlinnan Lentopallokerho johtaa liigaa voitettuaan kaikki kolme otteluaan. WoVolla taas on täydet kolme tappiota.