Erät 12–0: maajoukkuemies Sakari Mäkisen ryhmällä tyrmäävä alku

Kuva: CEV.lu

Ulkomailla pelaavat suomalaismiehet pääsivät viikonlopun aikana tuulettamaan voittoja laajalla rintamalla eri puolilla Eurooppaa pelatuissa lentopallon liiga- ja cupotteluissa.

Maajoukkuemies Sakari Mäkinen pääsi tositoimiin uudessa seurassaan, valkovenäläisessä Shahter Soligorskissa. Shahter johtaa Valko-Venäjän liigaa täydellä neljän voiton saldolla. Jokainen voitto on tullut erin 3-0.

– Vähän on vielä totuttelemista näihin tuplaviikonlopun sunnuntaina kello 12 alkaviin peleihin. Myös kielen kanssa on treeneissä haasteita, mutta saatiin hyvät valmistavat pelit keskiviikon Mestarien liigan karsintapeliin saksalaista United Volleys Frankfurtia vastaan, Mäkinen tuumaili.

Venäjän cupissa Tuomas Sammelvuon valmentama ja Lauri Kermisen liberoima Kuzbass Kemerovo eteni lohkovoittajana välieräturnaukseen saldonaan kahden viikon rypistyksestä kuusi voittoa ja kaksi tappiota.

– Loistavaa, että kaikki pelaajat ovat päässeet pelaamaan reippaasti. Nyt on tärkeää saada pikkuhiljaa joukkueen kuntoa ja peliä ylöspäin. Cupin välieräturnauksessa tulee olemaan neljä joukkuetta, joista sitten yksi menee neljän parhaan joukkoon, Sammelvuo kertoi.

Kemerovo aloittaa Venäjän Superliigassa tulevana viikonloppuna. Ohjelmassa on Siperian paikallisottelu Krasnojarskia vastaan.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

Suomen lentopallomaajoukkueen kapteeni Eemi Tervaportti passaa nyt Kreikan hallitsevassa mestarijoukkueessa Olympiakosissa. Liigacupin avausturnauksesta irtosi kolme voittoa yhteiserin 9-1.

– Pääasia oli, että saatiin treenata yhdessä. Ennen turnausta meillä oli vain yksi yhteinen lajitreeni. Pelit olivat aikamoista vuoristorataa, mutta meillä ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa isompaa hätää. Kreikan sarja käynnistyy sitten ensi lauantaina, Tervaportti jutteli.

Antti Poikelan edustama Montana Volley polkaisi pelinsä käyntiin Bulgarian supercupin loppuottelulla. Sen hallitseva mestari VK Neftohimic Burgas vei puhtaasti 3-0.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote