Lentopallon Mestaruusliigaan luvassa liikehdintää – ”Ihan selvä, että pelaaja tarvitaan”

Kuva: Keijo Tuomela

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Nurmon Jymy aikoo hankkia vielä yhden pelaajan tuoreelle liigakaudelle.

Amerikkalainen yleispelaaja Sydney Busa lähti joukkueesta maanantaina. Jymyn valmentaja Kari Tuomela kertoi suunnitelmista seuran YouTube-kanavalla.

– Kyllä se on ihan selvä, että yleispelaajan paikalle joku tarvitaan, jotta peli loksahtaisi kohdalleen, Tuomela sanoi.

– Pelaajan pitää olla valmis ja hyvässä kunnossa. Kuukauden kuluessa pitäisi saada hankinta valmiiksi, hän lisäsi.

Jymy on hävinnyt kauden kaikki kolme otteluaan. Erävoittojakin on vain kaksi. Joukkue pelaa Mestaruusliigassa toista kauttaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan on luvassa pelaajaliikennettä enemmänkin. LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi viikonloppuna, että joukkueeseen pyritään värväämään MM-kisoissa parhaillaan pelaava passari. Viestin ykköspassari Viktoria Tutshashvili on poissa kuvioista rannevamman takia.

Hallitseva mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho puolestaan kärsii loukkaantumiskierteestä. Yleispelaaja Suvi Kokkonen on viikkoja poissa nilkkavamman jäljiltä. Keskitorjujat Yasmine Madsen ja Eveliina Smolander viettävät sairauslomia vielä pitempään.

valepa, istanbul, mestarien liiga, liput, lentopallo

Ensimmäinen paikkaus oli keskitorjuja Mara Green. Tiistaina Kerho kertoi keskitorjuja Katerina Kaltshenkon saapumisesta. Ukrainalaisella maajoukkuepelaajalla on 26 vuotta ikää ja 187 senttimetriä pituutta.

– Monitaiturina hän voi pelata millä paikalla tahansa, Kerho kehaisi somessa.

Kerholla on meneillään erityisen tärkeä kausi: se paitsi puolustaa mestaruutta myös pelaa Mestarien liigassa. Alkulohko-ottelut alkavat marraskuussa.