Harvinainen löylytys Mestaruusliigassa – ”Ei pelattu tänään lentopalloa ollenkaan”

Kuva: CEV.lu

Pölkky Kuusamo voitti lauantaina Nurmon Jymyn harvinaisen murskaavasti. Kun Pölkky voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelun kotonaan 3-0, sai Jymy vain 11, 10 ja 14 eräpistettä.

Jymy on hävinnyt kaikki neljä otteluaan ja voittanut vain kaksi erää. Alkuviikosta tuli lisää vaikeuksia, kun yhdysvaltalainen yleispelaaja Sydney Busa jätti joukkueen.

– Ei pelattu tänään lentopalloa ollenkaan, Jymyn valmentaja Kari Tuomela päivitteli.

– Kuusamo pelasi tosi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Meillä parhaat vastaanottajatkaan eivät onnistuneet. Ei Kuusamon syöttö noin paha ollut. Tästä on mentävä eteenpäin.


Pölkyn jobinpostina on tärkeän yleispelaajan Essi Helmisen nilkkavamma. Myös Venla Huurne on sairaslistalla.

LiigaPloki nousi liigassa toiseksi voitettuaan kotonaan LP-Vampulan 3-0. Jeane’ Horton tehtaili voittajille peräti 24 pistettä.

Liigalentopalloilu näyttäytyy nykyisin harvoin Suomen merkittävimmissä kaupungeissa. Lauantaina Mestaruusliiga sai markkinointimahdollisuuden Tampereella: VaLePa isännöi Hurrikaani-Loimaata kärkiottelussa ja vei voiton erin 3-2.

Ottelu pelattiin Kauppi Sports Centerissä. Katsojia oli 935 eli käytännössä täysi tupa.


Oululainen Lentopalloseura Etta pääsi neljännellä yrittämällä voittokantaan. Etta voitti kotonaan Akaa-Volleyn 3-1. MM-kisoissakin esiintynyt yleispelaaja Antti Ronkainen johti tulitusta 19 pisteellä. Toinen MM-äijä ja Akaan uusi vahvistus Sauli Sinkkonen vasta otti tuntumaa liigapeleihin.

Lentopallon Mestaruusliiga: viikonlopun tulokset

Miesten liiga

Lauantai
Etta – Akaa-Volley 3-1
VaLePa – Hurrikaani-Loimaa 3-2

Sunnuntai
Tiikerit-Akaa
Savo Volley – Etta
Ducks-Hurrikaani

Naisten liiga

Perjantai
Hämeenlinna – LP Viesti 0-3

Lauantai
LiigaPloki – LP-Vampula 3-0
Pölkky-Jymy 3-0

Sunnuntai
LP Kangasala – OrPo