”Loistava tunnelma” – Elviss Krastins väkevä liiga-avauksessa Ranskassa

Kuva: CEV.lu

Suomen maajoukkueen yleispelaaja Elviss Krastins aloitti vahvasti Ranskan lentopalloliigassa.

Krastins edustaa nyt Arago de Seten joukkuetta. Viime kaudella hän pelasi Puolan Plus Ligaa Asseco Resovia Rzeszówissa.

Krastinsin porukka voitti GFC Ajaccion erin 3-1. Suomalainen teki 14 pistettä, ja oma peli jäi yhdeksän pistettä hyvän puolelle.

– Hyvä aloitus joukkueelta. Paremmin syöttänyt joukkue vei aina erää, joten aika riskillä vedettiin koko ajan, kertoo Krastins.

– Hallissa oli aivan loistava tunnelma. Olemme pienehkön kaupungin ainoa pääsarjajoukkue, ja fanit ovat todella äänekkäitä. Nopea siirtyminen Molten-merkkiseen palloon vaatii vielä totuttelua, mutta se tulee toistojen kautta.


Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo avasi liigakauden komealla 3-0-kotivoitolla paikallisvastustaja Jenisei Krasnojarskista.

– Ensimmäiselle pelille tyypillisesti meillekin tuli välillä pieniä nukahduksia. Pelissä oli paljon tunnetta ja latausta, mutta hallitsimme ne hienosti. Toista erää Jenisei johti jo 24-22, mutta käänsimme sen kotiin hyvällä keskittymisellä. Emme hermostuneet, vaikka teimme erän lopussa helpohkoja syöttövirheitä, Sammelvuo summasi.

Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk jatkaa Valko-Venäjän sarjan keulilla otettuaan viikonloppuna kaksi selvää 3-0-voittoa häntäpään Mogilevista. Soligorsk ei ole hävinnyt sarjassa vielä erääkään.


Kreikan liigakauden aloitus siirtyi viikolla eteenpäin. Passari Eemi Tervaportin Olympiakos kohtaa lauantaina vierasottelussa Panathinaikosin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote