Lentopallon Mestaruusliigassa pohjoinen puhuri – Pölkky ja Etta juhlivat

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestaruusliigassa pelattiin keskiviikkona pohjoisia otteluita. Miesten liigassa oululainen Etta voitti Team Lakkapään ja naisten liigassa Pölkky Kuusamo Woman Volleyn.

Kuusamossa Pölkky ja rovaniemeläinen WoVo taistelivat kolme tasaista erää. Pölkky vei jokaisen: pisteet kirjattiin 26-24, 25-23 ja 25-22 ja erät luonnollisesti 3-0.


Emäntien hakkuri Trine Kjelstrup innostui 24 pisteen suoritukseen. Keskitorjuja Jonna Wasserfaller säesti neljällä torjuntapinnalla. WoVon tehoilijana toimi Makena Schoene. Vieraiden Janica Heleniukselle ilta oli synkkä: hänelle tilastoitiin peräti seitsemän virhettä aloitussyötön vastaanotossa.

Pölkky hävisi kauden avausottelunsa, mutta joukkue on sen jälkeen ottanut kaksi 3-0-voittoa. WoVo kipuilee sarjan jumbona hävittyään kaikki neljä otteluaan ja voitettuaan vain kaksi erää. Hämeenlinnan Lentopallokerho johtaa sarjaa.


Rovaniemellä isännöinyt Team Lakkapää joutui taipumaan Lentopalloseura Ettalle 1-3. Ettan hakkuri Ville Sorvoja teki 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 59-prosenttisesti. Maajoukkueessakin käynyt Joonas Jokela on nyt kakkoshakkurin roolissa.

Lakkapäälle Peetu Mäkinen viimeisteli 16 pinnaa, joista kolme tuli torjunnalla.

Etta on kääntänyt suuntansa vakuuttavasti. Kolmea avaustappiota seurasivat kolme perättäistä voittoa. Team Lakkapäällä on koossa kuudesta kamppailusta vain yksi voitto. VaLePa johtaa sarjaa täydellä viiden voiton saldolla.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina naisten ottelulla LP Viesti – LiigaPloki.