MM-kisapelaaja ei päässyt avauskokoonpanoon – lopulta tuli, näki ja voitti

Kuva: FIVB

LP Viesti ja LiigaPloki kohtasivat lentopallon naisten Mestaruusliigan torstaiottelussa. Kamppailusta jäi odotettu jännitys puuttumaan, ja Viesti voitti selvin sävelin 3-0.

Kotijoukkue Viesti sai kokoonpanoonsa uuden passarin Kristsina Jagubovan. Jagubova edusti äskettäin Azerbaidzhania lentopallon naisten MM-kisoissa. Viesti tarvitsi uuden passarin, sillä ykköspassari Viktoria Tutshashvili on rannevamman takia pitkään sivussa.

Torstaina ”Krisille” ei kuitenkaan suotu avauskokoonpanon paikkaa, vaan passarina aloitti Veda Mansikkaviita.

Toisessa erässä Viestin oltua 13-15 tappiolla Jagubova vaihdettiin Mansikkaviidan tilalle. Pelaajavaihdon jälkeen LiigaPloki sai erässä vain yhden pisteen. Kolmannessa erässä Jagubova oli avauksessa.

– Yagubova pelasi rauhallisesti ja antoi tarkkoja passeja ja rauhoitti peliämme toisessa erässä, vaikka ei ollut varmasti helppo paikka hänelle tulla kylmiltään pelaamaan, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kommentoi.

LP Viesti vei ottelun 25-13, 25-16, 25-15. Viestin tilillä on nyt kolme voittoa ja yksi tappio. LiigaPlokille tuli kauden toinen tappio, voittoja on kolme.

Joukkueiden avauskokoonpanot (passari, hakkuri, yleispelaajat, keskitorjujat, liberot):

Viesti: Mansikkaviita, Laak, Prokopenko – L. Piesanen, Kettunen – Czakan, Hämäläinen

LiigaPloki: Horner, Kääntä, Horton – Mack, Loukonen – Field, Koljonen – Nousiainen