Eemi Tervaportti vaatii parempaa: ”Vähän hävettää, kun annettiin erä”

Kuva: FIVB

Lentopallon Kreikan pääsarjassa passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos nappasi kauden toisen voittonsa. AE Komotinis kaatui kotona 3-1.

– Vähän hävettää, kun annettiin erä. Meiltä todella ailahtelevaa peliä. Ensi viikonloppuna pitäisi olla jo hieman kovempi vastus, suomalaispassari ennakoi viitaten peliin Iraklisia vastaan.


Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo kiusasi kaksi erää Kazanin Zenitiä, mutta iso karhu jäi vielä kaatamatta. Kazan voitti kotonaan 3-1.

– Meillä oli avaimet yllättää Kazanissa, mutta hyökkäyspelimme ei riittänyt. Olimme hieman kiireisiä ottelun alkupuolen, ennen kuin pelimme rauhoittui ja parani. Neljäs erä tukehtui sitten Kazanin Artem Volvitshin hyppyleijaan, Sammelvuo summasi.

Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk on aloittanut Valko-Venäjän liigan komeasti. ”Kaivosmiehillä” on kymmenen kierroksen jälkeen kymmenen voittoa – eikä ainuttakaan erätappiota.

Viikonlopun tuplapelissä Soligorsk kävi hakemassa vierasvoitot Mapid Minskistä.

– Vastustaja oli Minskin kakkosjoukkue. Nuori porukka, joka yritti pelata kovalla riskillä, mutta teki paljon virheitä. Peli ei vaatinut meiltä mitään urotekoja, Mäkinen tuumaili.


Ranskan liigassa Elviss Krastinsin edustama Arago de Sete ei pystynyt erävoittoihin kotonaan Nizzaa vastaan.

– Huono esitys meiltä. Sideout (pelaaminen silloin, kun syöttö on vastustajalla) oli ihan hyvää, mutta torjunnassa ja puolustuksessa tehtiin liian paljon virheitä ja autettiin vastustajaa, Krastins kertoi.

Reilun viikon kuluttua alkavassa CEV Cupissa, lentopallon eurokisojen kakkostasolla, on ulkomailla pelaavista suomalaismiehistä mukana Kermisen, Tervaportin ja Mäkisen lisäksi bulgarialaisen Montana Volleyn joukkueessa pelaava Antti Poikela.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote