Savo Volley täräytti kärkeen lentopallon miesten Mestaruusliigassa

Lauantaina koitti Savo Volleyn vuoro nousta johtoon lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Kotiottelussaan Kuopiossa Savo kukisti Akaa-Volleyn suoraan erin 3-0. Pisteet menivät 25-19, 25-21 ja 25-20.

Pistekuninkaan titteli kuului 20 pinnaa tehneelle Savo-hakkurille Eetu Häyriselle. Joni Mikkonen viimeisteli 12 pistettä Akaalle.


Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Savo Volley on voittanut yhdeksästä ottelustaan seitsemän, ja sarjapisteitä on kasassa 22. Toisena on Hurrikaani-Loimaa (9 ottelua, 20 pistettä) ja kolmantena VaLePa (7, 16). Akaa-Volley on puolestaan vaipunut seitsemän ottelun mittaiseen tappioputkeen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula voitti kotonaan OrPon erin 3-1. Ottelu oli tasainen kolmen erän ajan; neljännessä erässä OrPo menetti otteensa täysin, ja Vampula vei sen pistein 25-7.


LP-Vampulan tilillä on nyt kaksi voittoa ja kolme tappiota. OrPon saldo on kaksi voittoa ja viisi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ottelulla (Etta-Ducks, Lakkapää-Tiikerit ja VaLePa-Loimu) sekä naisten kamppailulla LP Viesti – Nurmon Jymy. Viesti saa kentälle tuoreen pelaajahankintansa, maajoukkueen keskitorjuja Laura Pihlajamäen.