Savo Volley esiintyi ensi kertaa eurokentillä, ja tulos oli möyhennys

Kuva: CEV.lu

Uutuusjoukkue Savo Volley avasi keskiviikkona taipaleensa lentopallon eurokentillä. Challenge Cupin kotiottelussa Savo voitti norjalaisen BK Tromsön 3-0.

Kuopio-hallissa voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Savo Volley vei erät pistein 25-12, 25-15 ja 25-9. Ottelua seurasi paikan päällä 611 katsojaa.


Hakkuri Eetu Häyrinen jatkoi erinomaista virettään. Hän päätti hyökkäyksensä peräti 71-prosenttisesti ja kirjautti kaikkiaan 18 pistettä. Fedor Ivanov jakeli passit ja kokosi ohessa kolme torjuntapinnaa.

Valmentaja Jukka Tuovinen oli tyytyväinen otteluun.

– Saatiin se mikä haluttiinkin, eli selvä voitto. Pelattiin ihan tasokas peli. Eväitä jäi parempaankin, mutta lopputulos 3-0 on hyvä. Ensi viikolla varmasti erilainen kamppailu, kun vastustaja saa pari uutta pelaajaa, Tuovinen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Toinen osaottelu pelataan Norjassa ensi viikolla. Challenge Cup on lentopallon seurajoukkuekisojen kolmostaso Euroopassa.

Savo Volley pelaa eurokentillä Sampo Volleyn mandaatilla. Täksi kaudeksi Sampo Volley ja LEKA Volley fuusioituivat Savo Volleyksi.


Pölkky Kuusamo pelasi naisten Challenge Cupissa. Pölkky kohtasi vieraissa belgialaisen Antwerpin ja hävisi niukasti erin 2-3.