Lisää euromenestystä: LiigaPloki lähetti tanskalaisvastustajan laulukuoroon

Kuva: CEV.lu

Pihtiputaan LiigaPloki etenee jatkoon lentopallon naisten Challenge Cupissa. Joukkue lähetti torstaina tanskalaisen Holte IF:n laulukuoroon.

Koska LiigaPloki voitti vierasottelun 3-1, kahden ensimmäisen erän voittaminen torstaisessa kotiottelussa varmisti jatkopaikan.

Ensimmäiset erät menivät kotijoukkueelle pistein 25-13 ja 25-16. Kolmas erä päättyi LiigaPlokin hyväksi 25-22 ja ottelu puhtaasti erin 3-0.

Darian Mack (13 pistettä) ja Jeane’ Horton (12) olivat LiigaPlokin tuotteliaimmat pelaajat. Suzanne Horner hoiteli passit ja libero Sini Koljonen suurimman osan aloitussyötön vastaanotoista.

Jukka Koskisen valmentaman LiigaPlokin seuraavan kierroksen vastustaja on belgialainen VDK Bank Gent.

Challenge Cup on Euroopan lentopalloliiton CEVin järjestämien eurocupien kolmostaso.

Eurooppalaisten lentopallokisojen viikko oli suomalaisille joukkueille suotuisa. Neljästä tulessa olleesta joukkueesta vain Hurrikaani-Loimaa putosi. Hurrikaani hävisi kakkostasolla, CEV Cupissa, puolalaiselle Olsztynille. Miesten Savo Volley sekä naisten LiigaPloki ja Pölkky Kuusamo iskivät jatkoon Challenge Cupissa.