”Siis aivan mahtava tunne” – Pölkky Kuusamo iloitsee seurahistoriasta

Kuva: CEV.lu

Keskiviikko oli upea Eurooppa-päivä suomalaisille joukkueille lentopallon cupkilpailuissa. Miesten Savo Volley ja naisten Pölkky Kuusamo kuittasivat jatkopaikat.

Molemmat pelaavat eurocupien kolmostasolla Challenge Cupissa. Savo Volley lähetti laulukuoroon norjalaisen BK Tromsön. Pölkyn otteissa oli aitoa yllätyksen makua, sillä belgialainen Interfreight Antwerp LVT lähti kaksiosaiseen otteluun ennakkosuosikkina.

Keskiviikkoinen 3-1-kotivoitto varmisti Pölkylle jatkopaikan. Voitto euro-ottelussa oli seuralle (Pölkky on Kuusamon Pallo-Karhujen edustusjoukkue) ensimmäinen. Siitä libero Eveliina Rautiainen otti kaiken ilon irti.

– Vähän vaikea pukea sanoiksi tätä fiilistä, mutta siis aivan mahtava tunne pelata kotiyleisön edessä ja voittaa tällainen peli, hän hehkutti seuran verkkosivuilla.


– Tämä oli hieno voitto joukkuepelillä. Ajoittain oli haasteita, mutta niistä selvittiin yhdessä. Vaihdosta saatiin myös tänään paljon jeesiä kentälle.

Tuomas Alatalon valmentama Pölkky Kuusamo kohtaa seuraavalla kierroksella unkarilaisen UTE Volleyball Team Budapestin.


Tromssan miehistöstä ei ollut paljon vastusta Savo Volleylle. Savo voitti molemmat ottelut 3-0. Päävalmentaja Jukka Tuovinen totesi ylivoiman.

– Pystyimme pelaamaan samalla tavalla kuin kotipelissäkin. Alussa kenties hermoilimme hieman, mutta tasoero joukkueiden välillä on todella suuri, Tuovinen arvioi Savo Volleyn verkkosivuilla.

– Syötöllä saimme kaadettua vastustajan, kuten kotipelissäkin. Yleisö oli hieno, he eivät katsoneet tulostaulua lainkaan, vaan kannustivat hyvin. Tunnelma oli mukana.

Itävaltalainen VCA Amstetten Nö on Savo Volleyn seuraava vastustaja.