Hämeenlinna Mestarien liigaan – ”Tiedämme, että tämä on meille upea tilaisuus”

Kuvassa Suvi Kokkonen

Lentopallon hallitseva naisten Suomen mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho aloittaa tiistaina seikkailunsa Euroopan Mestarien liigassa.

Joukkue, joka pelaa Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa nimellä Hämeenlinna, pääsee valtavan haasteen äärelle. Avausvastustaja vieraskentällä on maailman valioihin lukeutuva Kazanin Dinamo.

– Dinamo on yksi maailman kovimmista joukkueista, se on tiedossa, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia sanoo Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Heillä on suurella todennäköisyydellä eri tavoite Mestarien liigassa kuin meillä. Joukkueella on melkoisesti tähtiä heittää kentälle ja myös kovia vaihtopelaajia. Tunnelma joukkueessa on mainio, me tiedämme, että tämä on meille upea tilaisuus nostaa tasoamme.


Suomen mestarien kokoonpano on mennyt lähes täysin uusiksi viime kauteen nähden. Todennäköisessä avauskokoonpanossa pelaavat passari Pauline Martin, hakkuri Kayla Principato, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Ronja Heikkiniemi, keskitorjujat Mara Green ja Katerina Kaltshenko sekä libero Julia Porsanger. Heistä vain Kokkonen oli voittamassa SM-kultaa puoli vuotta sitten.

Mestarien liigan alkulohkossa arpa ei olisi voinut tuoda juuri kovempia ryhmiä vastaan. Kazanin lisäksi Hämeenlinna kohtaa Istanbulin ja Jekaterinburgin joukkueet. Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, joten kaikille kertyy kuusi ottelua.


Hämeenlinnan ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa 19. joulukuuta. Vieraaksi saapuu Eczacibasi VitrA Istanbul, jota edustaa äskettäisten MM-kisojen paras pelaaja Tijana Boskovic. Hämeenlinna on vasta kolmas suomalainen joukkue, joka pelaa nykymuotoisessa lentopallon Mestarien liigassa.