Hämeenlinnan valmentaja löysi positiiviset seikat, vaikka ”melkoista pommia sieltä tuli”

Kuva: CEV.lu

Lupaava lentopalloilija Suvi Kokkonen joutui tiistaina myrskyn silmään. Yleispelaaja oli aloitussyöttöjen vastaanotossa Kazanin Dinamon silmätikkuna.

Dinamo teki Mestarien liigan kotiottelussaan Hämeenlinnan Lentopallokerhosta (eurokentillä vain ”Hämeenlinna”) selvää jälkeä erin 3-0. Kokkoselle kertyi vastaanotossa läjäpäin virheitä ja epätarkkuuksia.

– Olisin voinut vähän paremmin nostaa, mutta melkoista pommiahan sieltä tuli. Aluksi olin hieman hädässä, mutta sain rauhaa hieman pelin edetessä, Kokkonen kertoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Kokemuksia tästä jäi. Yritimme kyllä, mutta vastustaja oli kova. Totta kai tästä oli hyötyä jatkoon. Tämä oli yhden unelman toteutuminen, että pääsi tällaista joukkuetta vastaan pelaamaan Mestarien liigassa.


Murskatappiosta huolimatta Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia haki positiivisia asioita.

– Pelistämme näkyi, että olimme mentaalisesti koko ajan mukana ja yritimme koko ajan löytää ratkaisuja vastustajan pysäyttämiseksi. Saimme puolustuksia ja pystyimme myös vaimentamaan hyökkäyksiä torjunnalla. Olen ylpeä tytöistä, Pentassuglia kommentoi.

– Olen todella tyytyväinen siihen, mitä tänään teimme. Jos katsomme eränumeroita, niin totta kai ne ovat kovat. Pelasimme yhtä maailman kovimmista joukkueista vastaan, täytyy ymmärtää heidän kovuutensa.


Lohkossa pelaavat myös Jekaterinburgin ja Istanbulin joukkueet. Hämeenlinna pelaa 19. joulukuuta kotonaan Istanbulia vastaan.

Alkulohkoissa käydään kaksinkertainen sarja, joten joukkueille kertyy kuusi ottelua.

Hämeenlinna on vasta kolmas suomalainen joukkue, joka pelaa nykymuotoisessa lentopallon Mestarien liigassa.