Menestys kotimaan kentillä oli eurocupeissa paperia

Kuva: CEV.lu

LP Viesti ja LP Kangasala ovat kuuluneet ehdottomaan kärkijoukkoon naisten kotimaisessa lentopalloliigassa, mutta eurocupeissa se ei paljon vaakakupissa painanut.

Molemmat joukkueet hävisivät eurokauden avausottelunsa.


LP Viesti (eurokentillä LP Salo) taipui kotonaan Asterix Avo Beverenille. Belgialaisjoukkue voitti CEV Cupin ottelun Salohallissa erin 3-1.

LP Salo kaatui heikkoon vastaanottopeliinsä ja vastustajan kovaan torjuntaan. Hakkuri Kertu Laak kirjautti Salon ahkerimpana 18 pistettä. Passarina aloitti Kris Jagubova, mutta hän teki myöhemmin tilaa Viktoria Tutshashvilille.

CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostaso. LP Salo on mukana hallitsevan SM-hopeamitalistin ominaisuudessa.


Lentopallon eurokisojen kolmostasolla Challenge Cupissa LP Kangasala sai kyytiä Sloveniassa. GEN-I Volley Nova Gorica kukisti suomalaisjoukkueen suoraan 3-0. Pisteet menivät 25-18, 25-22 ja 25-13.

Passari Mita Uiaton paluu kokoonpanoon oli yksi harvoista LP Kangasalan ilonaiheista. Tuore hakkurihankinta Nikki Taylor oli vieraiden tuotteliain 12 pisteellään.

Miesten Challenge Cupissa saatiin balsamia haavoille. Perungan Pojat Rovaniemi (Team Lakkapää) saavutti makoisan yllätysvoiton Levski Sofiasta. Ottelu päättyi erin 3-1.

Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.