Savo Volley tunnetaan jo Keski-Euroopassakin – ”Ei voi kuin ottaa heistä oppia”

Kuva: CEV.lu

VaLePa ja Savo Volley iskevät kohti 16 parhaan joukkoa lentopallon eurocupeissa tiistaina.

VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) pelaa kakkostasolla CEV Cupissa ja Savo pykälää alempana Challenge Cupissa. Molemmilla on ensimmäisestä osaottelusta voitto alla.

Viikko sitten VaLePa kaatoi vieraissa itävaltalaisen Union Raiffeisen Waldviertelin puhtaasti 3-0. Voitto tai 2-3-tappio vie sastamalalaiset jatkoon. Waldviertelin valmentaja Zdenek Smejkal nostaa hattua Suomen mestareille.

– Vastassa on kaiken kokenut joukkue. Ensimmäisessä ottelussa emme päässeet haluamallemme tasolle, mutta yritämme taas tätä huippujoukkuetta vastaan, Smejkal kommentoi seuran verkkosivuilla.

Myös Savo Volleyn haasteena on itävaltalainen joukkue: VCA Amstetten Nö. Kuopiossa Savo voitti 3-0. VCA:n urheilujohtaja Micha Henschke tietää, miten kova nippu vastassa on.

– Emme voi kuin ottaa heistä oppia. Savo Volley on kovempi kuin Itävallan liigan parhaat joukkueet. Tahdomme silti pelata hyvin kotikatsojien iloksi, Henschke sanoi.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Challenge Cupin ensimmäisessä kamppailussaan Savo Volley kylvetti BK Tromsön kahdesti 3-0. Kova vauhti näkyy tilastoissakin. Aleksi Kaatrasalolla (11) ja Eetu Häyrisellä (7) on kaksoisjohto ässätilastossa. Fedor Ivanov puolestaan johtaa passaritilastoa.