Tuomas Sammelvuo: Mahtava joukkuepeli

Lentopallon Venäjän Superliigan ”suomalaisjoukkue” Kuzbass Kemerovo päätti peräti kuuden viikon mittaisen vieraskiertueensa komeaan 3-0-voittoon Moskovan Dinamoa vastaan.

– Mahtava joukkuepeli, joka näkyi ennen kaikkea hienossa yhteisessä energiassa – ei vain pelaajissa, jotka olivat kentällä, vaan kaikissa 14 miehessä, Kemerovon päävalmentaja Tuomas Sammelvuo hehkutti.

Kemerovon libero Lauri Kerminen johti tuttuun tapaan voittajien takakentän peliä.

Venäjän liigassa Kuzbass on koonnut viisi voittoa ja kaksi tappiota. Sijoitus on neljäs. Kazanin Zenit ja juuri seurajoukkueiden MM-pronssia saavuttanut Fakel Novi Urengoi porskuttavat tappiotta.

Torstaisessa CEV Cupin kotipelissä Sammelvuon ja Kermisen ryhmä kohtaa montenegrolaisen Jedinstvo Bemax Bijelo Poljen. Ensimmäinen osa päättyi Kemerovon selvään 3-0-voittoon.

Valko-Venäjän pääsarjassa Sakari Mäkisen edustama Shahter Soligorsk jatkaa ykkösenä otettuaan viikonloppuna kaksi kolmen pisteen voittoa BATE Borisovia vastaan. Soligorskin tilillä on nyt 15 voittoa ja ainoastaan yksi tappio.

Eemi Tervaportin Olympiakos jatkaa ilman tappioita Kreikan liigan kärkipaikalla. Lauantain vieraspelistä Alexandropolisia vastaan irtosi 3-0-voitto.

– Pyöritettiin vähän passari-hakkuri-kaksikkoa, kun ohjelmassa on sen verran pelejä, etteivät vanhat miehet pysy muuten kunnossa, Tervaportti veisteli.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Ranskan liigassa Elviss Krastinsin edustama Arago de Sete koki perjantaina kauden kuudennen tappionsa, kun Toulouse oli kotipelissään vahvempi erin 3-1. Krastins ei pelannut ottelussa. Sete on nyt sarjassa 12:ntena tilillään kaksi voittoa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote