Eurosankari Pölkky Kuusamo valmis seuraavaan haasteeseen, kunhan hengitys tasaantuu

Kuva: CEV.lu

Pölkky Kuusamoa valmentava Tuomas Alatalo oli helpottunut joukkueen varmistettua jatkopaikan lentopallon naisten Challenge Cupissa.

Eurokilpailujen kolmostasolla Pölkky meni jatkoon voitettuaan UTE Volleyball Team Budapestin – kultaisessa erässä ja vieraskentällä Unkarissa.

– Huh huh, vastustaja piti meitä todella ahtaalla syötöllään. Taas nähtiin, ettei näissä peleissä tule mitään ilmaiseksi, eivätkä vieraspelit ole eurokentillä helppoja, Alatalo kommentoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Joukkue kasasi itsensä hienosti kultaiseen erään ja oli viileän jäätävä. Kunhan hengitys tasaantuu, niin hyvälle tämä maistuu!

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Keskitorjuja Mia Swanegan nousi ratkaisuottelussa yhdeksi Pölkyn avainpelaajista. Budapestilla ei ollut juuri sanansijaa hänen hyökkäyksiensä edessä.

– Illan peli piti todella fanimme varpaillaan. Meillä oli hienoja ja vähemmän hienoja hetkiä, mutta voitimme vastoinkäymiset. Pelaamme näitä hetkiä varten. Olen ylpeä siitä, miten kamppailimme tänään emmekä luovuttaneet hetkeksikään, Swanegan hehkutti.

Neljännesvälierissä Pölkky saa vastaansa kreikkalaisen AO Thirasin. Thiras pudotti jatkosta KP Brnon.

Ykköstasolla Mestarien liigassa pelaava Hämeenlinna ja Pölkky Kuusamo ovat viimeiset suomalaiset lentopallon naisten eurocupeissa. LP Salo (LP Viesti) putosi kakkostason kisasta CEV Cupista. LiigaPloki ja LP Kangasala taas vetivät tyhjät arvat Challenge Cupissa.