Top 5: Suomalaisjoukkueet lentopallon eurokentillä

Kuva: CEV.lu

Lentopallon eurocupien kausi on vanhentunut pari kuukautta. Suomalaisia seurajoukkueita lähti Euroopan kentille yhdeksän kappaletta – yli puolet on vielä mukana.

Miesten joukkueista Hurrikaani-Loimaa sai lähtöpassit kakkostason kisasta CEV Cupista. Naisissa LP Salolle (LP Viesti) kävi samoin. Kolmoskisassa Challenge Cupissa pettyivät naisten joukkueet LiigaPloki Pihtipudas ja LP Kangasala.

CEV Cupissa ja Challenge Cupissa ovat edessä neljännesvälierät. Seuraavassa viisi jatkavaa suomalaisjoukkuetta rankattuina tähänastisten euro-otteiden perusteella.

5. Hämeenlinna, naisten Mestarien liiga

Hämeenlinnalla (Hämeenlinnan Lentopallokerho) on takana vasta yksi Mestarien liigan alkulohkon kuudesta ottelusta. Kazanin Dinamolta tuli selkään 0-3 vieraissa. Vastustajat lohkossa ovat hurjat. On vielä kuitenkin ennenaikaista sanoa, millaiseksi Kerhon eurokausi muodostuu. Seurajoukkueiden maailmanmestaruutta parhaillaan tavoitteleva Eczacibasi VitrA Istanbul on ensimmäinen kotiotteluhaaste 19. joulukuuta.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

4. Ford Store Levoranta Sastamala (VaLePa), miesten CEV Cup

Mestarien liigan karsinnoissa Istanbul BBSK oli liian kova pala, mutta ottelut CEV Cupissa tarjoavat oivallisen tilaisuuden Eurooppa-menestykseen. Ensimmäinen CEV Cup -vastus, itävaltalainen Union Raiffeisen Waldviertel, ei ollut kummoinenkaan tasonmittari: VaLePa voitti molemmat ottelut 3-0. Nykyporukalla CEV Cupin neljän parhaan joukko on VaLePalle täyttä realismia – kunhan pelaajat pysyvät terveinä. Seuraava vastustaja: Kladno Volejbal cz, Tshekki

3. Savo Volley, miesten Challenge Cup

Ensimmäinen kausi ja heti eurokentillä 16 parhaan joukkoon. Saavutus ansaitsee hatunnoston, vaikka Savo ei ole vielä joutunut kovaan rakoon. Sekä norjalainen BK Tromsö että itävaltalainen VCA Amstetten Nö kaatuivat erätappioitta. Panokset kasvavat, sillä seuraava vastustaja Calcit Volley Kamnik tulee vahvasti nousevasta lentopallomaasta, Sloveniasta.

2. Perungan Pojat Rovaniemi, miesten Challenge Cup

Kun päätetään mennä Euroopassa jatkoon, kannattaa se tehdä pudottamalla suuren lentopallomaan 15-kertainen mestari, mieluiten Suomen itsenäisyyspäivänä. PerPo (kotimaan kentillä sponsoroidusti Team Lakkapää) läväytti yhden vuoden tuloksista ja lähetti maineikkaan bulgarialaisryhmän Levski Sofian laulukuoroon. Henri Tuomen miehistö voitti sekä kotona että vieraissa. Vastus pahenee entisestään, sillä seuraava haaste on Ranskan Stade Poitevin Poitiers.

1. Pölkky Kuusamo, naisten Challenge Cup

Pölkky pääsi heti karsintakierroksella tiukkaan paikkaan, kun vastaan tuli belgialainen Interfreight Antwerp LVT. Vierastappion 2-3 jälkeen Kuusamossa käännettiin homma kotiin 3-1-voitolla. Yhä suurempi riemu repesi ensimmäisellä varsinaisella kierroksella. Pölkky ja unkarilainen UTE Volleyball Team Budapest voittivat kotiottelunsa 3-1. Pölkky ratkaisi jatkopaikan kultaisessa erässä ja vieraskentällä. Kuusamolaisryhmä meni aivan uusiksi viime kaudesta, mutta balanssi Tuomas Alatalon valmentamassa joukkueessa on hämmästyttävän hyvä. Seuraava vastustaja: AO Thiras, Kreikka