Passari näyttää hyvältä, mutta ihmekös tuo, kun hyökkääjät iskevät lujaa

Lentopallon naisten liigakauden alla moni osasi odottaa hyviä esityksiä LP-Vampulalta. On silti yllätys, että joukkue on joulun alla Mestaruusliigassa kolmantena.

LP-Vampula kohensi asemiaan torstaina voittamalla tärkeässä kärkipään ottelussa LP Kangasalan. Huittisissa nähtiin värikäs ottelu, jonka kotijoukkue vei nimiinsä erin 3-2.

Passari Tuuli Metsäkoivu nousi LP-Vampulan hahmoksi. Iida Paananen, joka on passannut suuren osan kaudesta sormi murtuneena, oli nyt sivussa. Metsäkoivu heitteli kuitenkin tarvitut passit ja teki oheen vielä kuusi pistettäkin.

– Ei ollut helppo paikka täytettäväksi, mutta ympärillä on hieno joukkue, Metsäkoivu sanoi Vampulan verkkosivuilla.

– Passari näyttää hyvältä, kun hyökkääjät iskevät lujaa. Heidän ansiotaan tämä oli. Oli hauskaa ja hyvä fiilis. LP Kangasala oli kova vastus. Päästiin alussa vähän yllättämään, mutta sen jälkeen kyllä jouduttiin pääasiassa jahtaamaan.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

LP Kangasala näytti alkukaudesta loistavaa tuloskuntoa. Nyt neljään viime liigaotteluun on tullut vain yksi voitto. Otteet eivät miellytä päävalmentaja Arttu Kerästä.

– OrPoa vastaan (3-0-voitto) tehtiin yhteensä 11 virhettä ja nyt moninkertainen määrä. Iidan pelaamiseen valmistauduttiin, ja Tuulin pelaaminen oli yllätys. Tänään pelattiin järkyttävän huonosti. En ole ikinä valmentanut joukkuetta, joka tekee noin paljon virheitä, manasi Keränen.

LP Viesti (14 ottelua, 38 pistettä) johtaa lentopallon naisten Mestaruusliigaa. Kärkikolmikon täydentävät Hämeenlinnan Lentopallokerho (14, 31) ja LP-Vampula (12, 24).

Kärkipään ottelut jatkuvat lauantaina. LP Kangasala emännöi Hämeenlinnaa.

Hämeenlinnan ensi viikon vastus onkin huimaa luokkaa: Mestarien liigassa vieraaksi Suomeen saapuu Eczacibasi VitrA Istanbul, joka on tällä hetkellä maailman kolmanneksi paras lentopallojoukkue.