Yleisölle kuuluu suuri kiitos Suomen lentopallon menestyksestä, ja nyt sillä on taas paikka todistaa joukkovoimansa

Kuva: FIVB

Keskiviikkona katseet kääntyvät Hämeenlinnan Lentopallokerhoon ja Eczacibasi VitrA Istanbuliin, jotka pelaavat Hämeenlinnassa lentopallon naisten Mestarien liigan ottelun.

Vaikka Hämeenlinna on Suomen mestari ja Istanbul maailman kolmanneksi paras lentopallojoukkue, Elenia Areenalla on kolmaskin keskeinen esiintyjä: yleisö.

Suomalaiset lentopallofanit ovat näyttäneet joukkovoimansa moneen otteeseen ja monilla eri foorumeilla. Aktiiviselle fanikunnalle kuuluu suuri kiitos kotimaisen lentopalloilun menestyksestä ja kehittymisestä.

lentopallo, mestarien liiga, hämeenlinna, istanbul, osta liput

Hämeenlinna on vasta kolmas suomalainen joukkue, joka pelaa nykymuotoisessa Mestarien liigassa. Kun vuosi sitten VaLePasta tuli kisan ensimmäinen suomalainen miesjoukkue, yleisö näytti parastaan.

Kolmessa kotiottelussa VaLePan (Ford Store Levoranta Sastamala) yleisökeskiarvo oli 2 550. Ottelut pelattiin Hämeenlinnan Elenia Areenalla, Vantaan Energia Areenalla sekä Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Vantaalla katsojamääräksi kirjattiin 2 450, muissa otteluissa 2 600.

Vaikka vastassa olivat joukkueet suurista lentopallomaista, VaLePa keräsi kotipeleihinsä ylivoimaisesti alkulohkon suurimman yleisömassan (7 650) ja parhaan keskiarvon. Friedrichshafen (Saksa), PAOK Thessaloniki (Kreikka) ja Halkbank Ankara (Turkki) jäivät keskiarvossa useiden satojen päähän.

Istanbul-ottelu on Hämeenlinnan ensimmäinen kotikamppailu Mestarien liigassa. Ensi vuoden puolella vieraiksi tulevat vielä Kazanin Dinamo ja Uralotshka Jekaterinburg.