Sammelvuo ja Kerminen jäätäviä Siperian derbyssä – Koskelolta huippuesitys Bundesliigassa

Kuva: FIVB

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo komisti saldoaan entisestään tapaninpäivänä.

Venäjän lentopalloliigan kärkipään ottelussa Kuzbass kukisti kotonaan Novosibirskin suoraan erin 3-0. Erät päättyivät 25-20, 26-24 ja 25-17. Kerminen pelasi täyden ottelun ja kantoi virheittä päävastuun aloitussyöttöjen vastaanotosta.

– Siperian derby on aina erityisen tärkeä ottelu. Hienoa, että vuoden viimeisessä kotipelissä saatiin tällainen tulos, Sammelvuo iloitsi Kuzbassin verkkosivuilla.

– Valmistautuminen otteluun sujui hyvin. Hyvin on valmistauduttava seuraavaankin otteluun, sillä se pelataan vieraissa Surgutia vastaan. Se on hyvä joukkue, joten haasteesta tulee kova.


Tasokkaassa liigassa Kuzbass komeilee toisena. Kymmenestä ottelustaan se on voittanut kahdeksan. Kahdeksaan voittoon on ehtinyt myös Fakel Novi Urengoi, mutta sarjapisteitä sillä on kolme vähemmän kuin Kuzbassilla.

Venäjän lentopalloliigan kärjessä porhaltaa tutusti suurseura Kazanin Zenit. Se on ainoana voittanut kaikki kymmenen otteluaan. Tapanina Zenit kaatoi kotonaan Surgutin erin 3-1.


Lentopallon naisten Bundesliigassa pelattiin puhdas kärkiottelu: Saksan pääsarjaa johtava Schwerin emännöi sarjakakkosta, Roosa Koskelon edustamaa Stuttgartia. Schwerin vei avauserän, mutta Stuttgart nousi maittavaan 3-1-vierasvoittoon.

Libero Koskelo pelasi 2 050 katsojan todistaessa alusta loppuun ja nosti aloitussyötöt loistavalla tarkkuudella (94 % positiivisia).

Stuttgart on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan ja on sarjan ainoa tappioton joukkue. Schwerin on edellä sarjataulukossa yhdeksän voiton ja yhden tappion saldolla.