Laura Pihlajamäki peri Pauliina Vilposelta kapteenintehtävän ja peräänkuuluttaa heti viidettä voittoa viidestä

Kuva: CEV.lu

Keskitorjuja Laura Pihlajamäki on Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi kapteeni. Hän johdattaa joukkueen lauantaina EM-karsintojen vierasotteluun Tshekkiä vastaan.

Kapteenintehtävässä ”Lapa” seuraa Pauliina Vilposta. Vilponen päätti lentopallouransa loppukesän neljään, voitokkaaseen EM-karsintaotteluun. Neljän voiton sarja varmisti Suomen naisille ensimmäisen EM-kisapaikan 30 vuoteen.


Pihlajamäki tavoittelee Tshekki-ottelustakin voittoa, luonnollisesti.

– Hienoa, että EM-paikka on jo taskussa, joten sitä ei tarvitse enää miettiä. Haluamme päättää tämän karsintarupeaman voitokkaasti, Pihlajamäki kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Uudet pelaajat ovat hyviä tyyppejä ja mukavia persoonia, hän lisäsi viitaten kokoonpanomuutoksiin.

Tuoreimpia maajoukkuekasvoja ovat passari Carina Lehto (Montana State) ja yleispelaaja Hilkka Hujanen (Nurmon Jymy). Ykköshakkuri Piia Korhonen on puolestaan sivussa; hän kuntouttaa edelleen nilkkavammaansa.


Joukkuehenki kuuluu Suomen lentisnaisten ehdottomiin vahvuuksiin. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi korostaakin työmoraalia.

– Mukava huomata, että työnteko ei ole mitenkään muuttunut, vaikka mukana on uusia pelaajia. Kokeneemmat auttavat nuorempia kuten ennenkin. Tämä on lyhyt, mutta samalla tärkeä jakso valmistautuessa koti alkukesän kultaista liigaa, Kangasniemi sanoo.

Voitto Tshekistä varmistaisi Suomelle EM-karsintalohkon voiton. Ottelu alkaa Jindrichuv Hradecin paikkakunnalla Suomen aikaa kello 20.15. Lohkossa pelaavat lisäksi Viro ja Ruotsi.