Lentopallon EM-karsinnat: Suomi uhkuu taistelutahtoa, mutta Tanskakin vannoo pelaavansa kuin viimeistä päivää

Kuva: CEV.lu

Suomen miesten lentopallomaajoukkue tavoittelee vain ja ainoastaan täyttä pistepottia sunnuntaisesta EM-karsintaottelusta Tanskaa vastaan.

Voitto erin 3-0 tai 3-1 vie Suomen erittäin lähelle EM-kisapaikkaa. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo uskoo joukkueen vireystilaan.

– Valmistautuminen tähän yhteen otteluun on varsin lyhyt, mutta se saatiin sellaiseksi kuin haluttiinkin. Luulen, että meillä on varmaan pidempi valmistautuminen kuin monilla muilla joukkueilla, Sammelvuo sanoo.

– Harjoituksissa on keskitytty hyökkäyspeliin, vastaanottoon ja tiimihenkeen, taistelutahtoon. Oma pelaaminen on tärkeintä. Syöttö- ja vastaanottopeliä hallittiin vierasottelussa Tanskassa. Se pitää hoitaa nytkin. Keskittymisen pitää myös pysyä hyvänä läpi pelin.


Tanskan olisi voitettava Suomi vieraissa ja Romania kotona elätellääkseen EM-toiveita. Valmentaja Kristian Knudsen tiedostaa joukkueen olevan pakkoraossa.

– Kaikki tai ei mitään. Lähdemme pelaamaan kuin finaaliin. Haluan, että pojat taistelevat jokaisesta pallosta loppuun asti, niin ei jää mikään kaduttamaan, Knudsen linjaa.

– On erittäin tärkeää, että pidämme syötöillä Suomen kaukana verkosta. Harjoitukset ja valmistautuminen ovat sujuneet hyvin. Joukkue on motivoitunut ja hyvässä kunnossa.


Suomi ja Tanska kohtaavat sunnuntaina Mikkelissä. Ottelu on Suomelle EM-karsintojen viimeinen. Lohkon voittaa Romania, joten sille EM-kisapaikka on jo varma.

Lähteet: Suomen ja Tanskan lentopalloliitot