Suomi janoaa lohkovoittoa, mutta Virolla ovat panokset kovemmat kuin koskaan

Kuva: CEV.lu

Suomen naiset varmistivat paikan lentopallon EM-kisoihin jo elokuussa. EM-karsintojen päätösottelussa on silti herkullinen panos: lohkovoitto.

Keskiviikkona Suomi ja Viro iskevät yhteen Hämeenlinnassa. Suomella on viidestä ottelusta neljä voittoa ja 11 pistettä, Virolla kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Etenkin Virolla ovat panokset tapissa. Kolmantena olevalla Tshekillä on mahdollisuus kisapaikkaan, ja viimeinen vastus on kisaunelmansa haudannut Ruotsi.


Viro ei ole koskaan pelannut naisten EM-kisoissa. Viron hakkuri, Suomen Mestaruusliigaa LP Viestissä pelaava Kertu Laak, tietää, että 3-0- tai 3-1-vierasvoitto johtaa kisapaikkaan.

– Tietysti Suomikin haluaa voittaa lohkon. Toivottavasti pelimme kulkee, onhan meillä mahdollisuus tehdä historiaa. Onneksi kaikki on omissa käsissämme, Laak kommentoi.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi on saanut Suomen sellaiseen tikkiin, ettei Hämeenlinnasta irtoa mitään helpolla.

– Viro tulee otteluun täydellä latingilla. Se pelaa elämästä ja kuolemasta. Viro on laadukas porukka, pelaajat ovat hyviä ja fyysisiä. Olemme valmiit peliin, ja mitään ei anneta ilmaiseksi. Lohkovoitto on meillä tässä vielä panoksena. Aina kun pelataan, niin halutaan tietysti olla taulukkojen kärjessä, korostaa Kangasniemi.


Syksyllä 2019 Suomi pelaa lentopallon naisten EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Lentopallon suomalaiseen supersyksyyn lisäpontta tuovat miesten maajoukkue ja alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, jotka niin ikään raivasivat tiet EM-lopputurnauksiin.

Lähteet: Suomen ja Viron lentopalloliitot