Tuomas Sammelvuo: ”Olimme parempia niin hyökkäyksessä, aloitussyötössä kuin torjunnassa”

Kuva: CEV.lu

Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen torstaina. Sammelvuon valmentama venäläisjoukkue Kuzbass Kemerovo eteni lentopallon CEV Cupin puolivälieriin VaLePan vastustajaksi.

Kemerovo pudotti jatkosta puolalaisen Olsztynin. Toisen osaottelun voitto tuli vieraissa erin 3-1. Alku oli kehno.

– Ensimmäisessä erässä kävi selväksi, että vastustaja oli varma voitostaan. He pelasivat taktista lentopalloa, joten oli tärkeää, että saimme avauseräänkin hyvän lopun, Sammelvuo kertasi Kuzbassin verkkosivuilla.

– Lopulta osoitimme olevamme parempia niin hyökkäyksessä, aloitussyötössä kuin torjunnassa, hän lisäsi.


VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) ja Kuzbass pelaavat puolivälierän ensimmäisen osaottelun Tampereella 30. tammikuuta.

Kuzbass Kemerovo pelaa loistavaa kautta. Se on Venäjän kivikovassa liigassa toisena. Avainpelaajiin kuuluvat libero Lauri Kerminen sekä Venäjän maajoukkuemiehet Viktor Poletajev, Anton Karpuhov ja Igor Kobzar.


Passari Eemi Tervaportin edustama kreikkalaisjoukkue Olympiakos pelaa CEV Cupin puolivälierissä bulgarialaista Neftohimic 2010 Burgasia vastaan.

Lentopallon CEV Cupin kaksi muuta puolivälierää ovat Lindaren Volley Amriswil (Sveitsi) – Trentino Itas (Italia) ja Galatasaray (Turkki) – Lindemans Aalst (Belgia).