Tapio Kangasniemi: ”Kaikki on EM-kisoissa mahdollista, tavoite on mennä jatkoon”

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen valmentaja Tapio Kangasniemi pitää EM-kisojen alkulohkoa vaativana.

Keskiviikkona Suomi arvottiin samaan lohkoon Turkin, Serbian, Bulgarian, Ranskan ja Kreikan kanssa. Varsinkin Serbia on kovaa valuuttaa: se on hallitseva maailman- ja Euroopan mestari sekä olympiahopeamitalisti.

– Turkki, Serbia ja Bulgaria ovat kovia porukoita ja muut kaksi muuten mielenkiintoisia. Eurooppahan on lentopallossa paras maanosa, Kangasniemi kommentoi.

– On hienoa, millaisia mahdollisuuksia kehittyä nämä EM-kisat antavat meidän joukkueellemme. Tämä on pelaajille mahtava paikka näyttää, mitä he osaavat ja kokea, mitä on pelata absoluuttisesti maailman parhaita vastaan.


Suomen lohko pelataan Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Yksinkertaisen sarjan jälkeen neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin.

– Kaikki on täysin mahdollista. Tavoitteena on tietenkin mennä jatkoon lohkosta.


– Ei meille pelipaikalla sinänsä ole väliä, mutta Turkkihan on järjestänyt paljon arvokisoja, ja siellä on hyvät, toimivat systeemit. Kaikki lähtee varmaan alusta alkaen pyörimään hyvin, Kangasniemi uskoo.

Kangasniemen kommentit Lentopalloliiton tiedotteesta