Hämeenlinna jäi Mestarien liigassa nollille, vaikka kamppailu oli mallikasta

Kuva: CEV.lu

Hämeenlinnan Lentopallokerho hävisi myös kolmannen ottelunsa lentopallon naisten Mestarien liigassa.

Torstaina venäläinen Uralotshka Jekaterinburg oli kotonaan parempi erin 3-0. Erät ratkesivat pistein 25-19, 25-21 ja 25-15.


Suomen mestarijoukkue (Euroopan kentillä ytimekkäästi vain Hämeenlinna) on hävinnyt kaikki ottelunsa 0-3.

Vaikka Jekaterinburg voitti ylivoimaisesti, Hämeenlinnalla oli hetkensä. Asenteesta kävi selväksi, ettei Venäjälle oltu lähdetty ujostelemaan. Parhaimmillaan nähtiin hyvää vastaanottopeliä ja rohkeita hyökkäyksiä. Kotijoukkueen tilannekovuus oli kuitenkin monta luokkaa parempi.

Avauskokoonpanossa Hämeenlinnalla pelasivat passari Pauline Martin, hakkuri Kayla Principato, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Mara Green ja Katerina Kaltshenko sekä libero Julia Porsanger.


Toisesta erästä alkaen avauksessa esiintyi hakkurina uusi hankinta Maeva Orle. Toinen hankinta, Ranskan liigasta palannut Salla Karhu, tuli kolmannessa erässä avauskokoonpanoon.

Kokkonen teki Kerholle 11 pistettä, kaikki tulivat hyökkäyksillä. Hakkurivastuun jakaneet Orle ja Principato saivat yhteensä vain kolme hyökkäyspistettä kokoon.

Mestarien liigan alkulohkossa Hämeenlinnalla on vielä kaksi kotiottelua ja yksi vieraskamppailu jäljellä. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa 19. helmikuuta, jolloin Kerho kohtaa Kazanin Dinamon.

Hämeenlinnan lisäksi eurocupeissa jatkaa suomalaisjoukkueista VaLePa. VaLePa pelaa miesten kakkostasolla CEV Cupissa kaksiosaisen puolivälierän Kuzbass Kemerovoa vastaan. Kuzbassia edustavat valmentaja Tuomas Sammelvuo ja libero Lauri Kerminen.