Nurmon Jymy paineli riskillä, ja se johti merkittävään voittoon

Kuva: Keijo Tuomela

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy kukisti sunnuntaina LP-Vampulan. Nurmossa päädyttiin 3-0-tulokseen.

Voitto on Jymylle varsin merkittävä. Se on ryhmälle kauden ensimmäinen liigan top 8 -joukkueesta. Aiemmin tällä kaudella Jymy oli voittanut vain sarjajumbo Woman Volleyn (kahdesti).


Jymyn hakkuri Maja Krljic jatkoi oivallista pelivirettään. Passari Anniina Keinosen jakelun tahtiin hän viimeisteli 13 hyökkäyspistettä ja 19 pinnaa kaiken kaikkiaan. Lydia DeWeese ja Andie Malloy saivat myös kympin rikki (10 pistettä molemmille).

– Tänään pelasimme tiiminä, ja se onnistui hyvin, Krljic kommentoi Jymyn verkkosivuilla.

– Hyökkäys ja passit onnistuivat, ja pelasimme riskillä. Se onnistui tänään. Tänään jokainen pelasi hyvän pelin, ja sen eteen olemme tehneet töitä. Tämä oli meille tärkeä voitto.

LP-Vampula on voittanut vuoden 2019 neljästä ottelustaan vain yhden. Sunnuntaina varsinkin Kia Brightilla meni peli vihkoon: hänen oma suorituksensa painui kolme pistettä pakkasen puolelle etenkin vastaanottovirheiden takia. Yleispelaaja Nayara oli puolestaan tuottelias 14 pisteellään.


WoVon tilanne sarjan pohjilla alkaa näyttää toivottomalta. Joukkueella on vain yksi sarjapiste. Yhden ottelun enemmän pelanneella Jymyllä on 12 pinnaa koossa. Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa viimeiseksi jäävä joukkue pelaa keväällä karsinnat 1-sarjan parhaita vastaan.

Viikonlopun tulokset kotimaan lentopallokentiltä

Naisten Mestaruusliiga: Jymy-Vampula 3-0

Miesten Mestaruusliiga: Akaa-Ducks 3-0

Naisten Suomen Cupin loppuottelu: OrPo-Hämeenlinna 3-1

Miesten Suomen Cupin loppuottelu: VaLePa-Hurrikaani 3-1