Lentopallon Mestaruusliiga: Raision Loimulle ja LiigaPlokille pudotuspelipaikat

Kuva: CEV.lu

Kun lentopallon Mestaruusliigan runkosarjaa on jäljellä kuukausi, suurin osa pudotuspelipaikkojen haltijoista on selvillä.

Sunnuntaina miesten liigan jumbo Vantaa Ducks hävisi vieraissa Kokkolan Tiikereille 0-3. Se merkitsee sitä, että sarjan tämän hetken kärkiviisikko etenee varmasti pleijareihin. Sunnuntain tulos tiesi Raision Loimulle paikkaa kevään ratkaisupeleihin. Mukana ovat myös Hurrikaani-Loimaa, VaLePa, Savo Volley ja Lentopalloseura Etta.

Tiikerien sunnuntaihahmona hääri yleispelaaja Jiri Hänninen, joka teki 15 pistettä. Ducksin tuore brassihakkuri Reynaldo pääsee vireeseen: 17 pistettä ja hyökkäysten tappoprosentti 57.

Miesten liigassa kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta vääntävät Akaa-Volley, Team Lakkapää, Tiikerit ja Ducks.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelikuva on vielä selkeämpi. Rovaniemeläinen Woman Volley jää pleijareista käytännössä varmasti. Sunnuntaina WoVo hävisi kotonaan 0-3 LP Kangasalalle. WoVo voi päästä runkosarjassa korkeintaan 16 sarjapisteeseen. Viimeistä edellisellä joukkueella, Nurmon Jymyllä, pinnoja on 15 koossa.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

WoVon sunnuntainen tappio tiesi varmaa pudotuspelipaikkaa LiigaPlokille. Pleijareihin menevät myös LP Viesti, Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP Kangasala, Pölkky Kuusamo, LP-Vampula ja OrPo.

Sunnuntain trillerissä LP-Vampula kiri 3-2-vierasvoittoon OrPosta. Peräti viisi pelaajaa (OrPon Shannon Dugan ja Nelli Rantanen sekä Vampulan Claire Felix, Kia Bright ja Nayara) pääsi vähintään 20 pisteeseen.

Pudotuspelit miesten liigassa alkavat 6. maaliskuuta ja naisten liigassa kaksi päivää myöhemmin.

Miesten ja naisten liigoissa on kummassakin yhdeksän joukkuetta. Kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin, ja jumbot karsivat 1-sarjan parhaita vastaan.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Miehet

Lakkapää-Ducks 3-0

Savo-Akaa 3-1
VaLePa-Loimu 3-0

Tiikerit-Ducks 3-0

Naiset

LiigaPloki-Hämeenlinna 1-3
LP Viesti – OrPo 3-0

LiigaPloki-Jymy 0-3
Pölkky-Kangasala 1-3

OrPo-Vampula 2-3
WoVo-Kangasala 0-3