Suomen mestarit ottavat ilon irti lentopallomekassa – ”Tämä tilaisuus ei ihan heti toistu”

Kuva: CEV.lu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari Hämeenlinnan Lentopallokerho pääsee mahtavaan tasonmittaukseen tiistaina naisten Mestarien liigassa.

Vierasottelussa on vastassa Eczacibasi VitrA Istanbul, maailman kolmanneksi paras seurajoukkue.

Manageri Ville Kalliomäki korostaa, ettei Turkkiin lähdetty pelkäämään.

– Tällainen tilaisuus ei ihan heti toistu. Eczacibasin kotihalli on naisten lentopallossa ehkä maailman kovin mekka. Tästä otetaan ilo irti, Kalliomäki sanoo Lentopallo.infolle.

Mestarien liigan vierasotteluista tiistain kampailu on Hämeenlinnalle viimeinen. Sen jälkeen joukkue pelaa vielä kotona Jekaterinburgin ja Kazanin ryhmiä vastaan. Kerholla on erätili avaamatta.

– Pelikokemus Mestarien liigassa on tuonut joukkueelle paljon kovuutta ja uskoa omaan tekemiseen. Tappioista huolimatta ei helposti periksi anneta.

– Otteluruuhka on verottanut, ja Suomen sarjaottelussa LiigaPlokia vastaan joukkue oli rättiväsynyt. Yhteishenkeä kuitenkin riittää, vakuuttelee Kalliomäki.

Kiivaasta ottelutahdista huolimatta Hämeenlinna on kerännyt Mestaruusliigassa vain voittoja lähes kolmen kuukauden ajan. Edellinen tappio tuli LP Viestille 9. marraskuuta.

Istanbulin supertähtiin lukeutuvat hakkuri Tijana Boskovic ja yhdysvaltalainen yleispelaaja Jordan Larson. Hämeenlinnan syömähampaita ovat nouseva stara Suvi Kokkonen sekä uudet hankinnat Salla Karhu ja Maeva Orle.

hämeenlinna, kazan, lentopallo, mestarien liiga, liput

Hämeenlinna on vasta toinen suomalainen naisten joukkue, joka pelaa Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa. Huippuliiga tuo urheilulliset ja rahalliset haasteensa.

– Loukkaantumisten takia olemme joutuneet hankkimaan paljon pelaajia. Sen takia seura tulee tekemään kaudesta taloudellista tappiota. Jos Mestarien liigan lipunmyynti sujuu, voimme sen osalta päästä nipin napin nollatulokseen, Kalliomäki laskee.

Eczacibasi-Hämeenlinna alkaa tiistaina kello 16.30.